17 juli 2016 chocolademousse van origine chocolades van marou, tibor szanto, mesjokke en idillio

Chocolademousse van goede chocolade

Een lekkere chocolademousse maken is heel makkelijk, zeker als je goede chocolade gebruikt.

Daarom gingen ook uw Chocoladeverkopers weer eens aan de slag – een chocolademousse naar een recept uit het boekje ‘koken zonder pakjes en zakjes’ van Koken met Karin.

Met een kleine moeite een groot effect, is de slogan op de website – en dat klopt absoluut voor deze mousse – zeker als je kiest voor goede ingrediënten, oftewel: een paar van onze heerlijke origine chocolades. Hieronder

chocolademousse van origine chocolades van marou, tibor szanto, mesjokke en idillio

Het recept: Makkelijke chocolademousse met whiskey

Voor het precieze recept verwijzen we je graag naar het boekje van Koken met Karin, maar hieronder onze eigen omschrijving ervan – simpeler kan het niet, eigenlijk.

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 3 verse eieren
  • 1 extra eiwit
  • 2 eetlepels whiskey

Werkwijze

Splits de eieren (voorzichtig!) en klop de vier eiwitten, met een snufje zout, tot het een mooi stijf schuim wordt.

Breek de chocolade en smelt in de magenetron of au bain marie. Wij gebruikten de magnetron. Een minuutje, dan nog eens dertig seconden. Let er op dat het smelten op een bepaald moment opeens heel snel gaat.

Roer de dooiers en de whiskey door de chocolade. Spatel het eiwit er door heen totdat je geen witte vlokken meer hebt. Ook weer niet te lang of te wild spatelen dan stort je eiwit weer in.

Daarna nog even in bakjes doen, en een een uur of twee in de koelkast laten opstijven.

De whiskey is optioneel, het recept vermeldde al 4 eetlepels – de helft was al meer dan genoeg zeker omdat we met de Lagavulin 16 een sterk smakend exemplaar te pakken hadden. Je kunt de alcohol ook weglaten maar ook baileys of andere koffielikeur combineert uitstekend.

origine chocolade dessert van pure chocolademousse

Het belangrijkste ingrediënt…goede chocolade

Een makkelijk & snel recept, dan blijft er tijd over om wat verschillende versies te maken. En even na te denken over wat we er bij stoppen…Chocolade natuurlijk, en dan maar gelijk vier verschillende soorten.

De chocolades probeerden we ook een beetje te combineren bij de whiskey, de Lagavulin 16, die zeer krachtig van smaak is, complex, rokerig, turf & meer – er is veel in te proeven en hoewel we zeker geen experts zijn kunnen we er erg van genieten.

De gekozen chocolades: Marou Heart of Darkness, Tibor Szántó Baracao 70%, Mesjokke Darc Angel & Idilio 12 Finca Torres.

Zoals eigenlijk al een beetje verwacht, met name de Heart of Darkness en de Baracoa combineerden geweldig. Als winnaar roepen we de Marou uit – dat leek wel echt een schot in de roos. De mouse met Baracoa was wat aan de luchtige kant – het minst gelukte toetje. De chocolademousse met Mesjokke & Idillio was ook heel prima – maar daarin was de whiskey net iets te overheersend – volgende keer met een wat lichtere soort of een ander zachter drankje.

En dan… proeven

Wij waren buitengewoon tevreden, de mousse is heerlijk en het verschil in chocolades blijft fier overeind in deze toetjes. Vooral de Marou Heart of Darkness was uitstekend bij de whiskey maar voor nog meer chocoladesmaak laten we volgende keer de whiskey weg de volgende keer laten we de whiskey weg of gebruiken een wat neutraler drankje (een zachte koffielikeur als Baileys).

Maak je ook een keer een chocolademousse met goede chocolades, of wellicht heb je andere bijzondere chocoladerecepten – we horen graag van je!

 

 

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 1907 reviews.
0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.