Craft chocolate, ook wel bean-to-bar-chocolade genoemd, wordt gemaakt door zorgvuldig cacaobonen van hoge kwaliteit te selecteren en ze tot in de perfectie te roosteren om hun unieke smaken naar voren te brengen. Dit proces wordt gedaan door kleine, onafhankelijke chocolademakers die gepassioneerd zijn over het creëren van heerlijke en unieke chocolade. Kwaliteitscacao -> smaak! Een […]
Chocoladeverkopers @ Bol
Vanaf vorig jaar verkopen we, vooral als experiment, ook chocolades via het verkoopplatform van Bol.com. Sinds we ruim 5 jaar terug begonnen is ons doel altijd geweest om te zorgen dat bijzondere en eerlijke chocolade zoveel mogelijk mensen bereikt. Het gaat ons niet om meer en meer zelf verkopen, laat staan verdienen. We werken nog […]
Chocolade Festival Chocoa – 2020
Ook dit jaar zijn we weer aanwezig bij hét chocolade festival van Nederland: Chocoa. Voor professionals is er weer het Chocolatemakers Forum & de conferentie maar ook als chocoladeliefhebber kun je er heel goed terecht. Het chocolade festivals is het weekend, 22 en 23 februari 2020. Er is weer veel te proeven, lezingen, sprekers. Er […]
Win To’ak Whisky Barrel Aged (en maak samen cacaoboeren blij)
Samen hebben we al € 870,- ingezameld om cacaoboeren blij te maken. Een werkelijk prachtige tussenstand! Vanaf nu tot eind februari maak je kans op: Hoofdprijs: Een op Islay whiskyvaten gerijpte chocolade van To’ak. Makers van de duurste chocolade ter wereld. Ook deze reep heeft naast een verbluffende smaak een bijzondere prijs (€ 60,-). 3x een pakket van Bean Geeks. Craft chocolate […]
Drie ultieme chocolades als Valentijns cadeau!
Wie een chocolade cadeau voor zijn geliefde zoekt wil natuurlijk iets écht speciaals geven. Voor je valentijn. Maar even geschikt om zomaar tussendoor aan de liefde van je leven te geven. Of aan de persoon op wie je al lang verliefd bent. Of aan mensen die warme gevoelens bij je oproepen. Of dat nu een […]
Chocolade cadeau geven? Onze 3 Tips!
Chocolade is natuurlijk altijd een mooi cadeau. Vooral voor chocoladeliefhebbers. En dat zijn er nogal wat. Als Chocoladeverkopers weten we dat chocolade cadeau geven populair is, alleen al door hoe druk we het krijgen in de aanloop naar de feestdagen. Omdat een goed chocoladecadeau uitzoeken lastig kan zijn geven we drie tips. Voor wie je […]
Winactie 2 – samen cacaoboeren blij maken
De eerste winactie was een succes. We haalden samen al €565,- euro op. Nu al een erg mooie opbrengst waar we we na afloop van de winacties cacaoboeren mee kunnen verrassen. We danken iedereen die al mee deed. Echt heel gaaf! De winnaars hebben hun chocoladeprijzen twee weken geleden thuis gekregen. Gefeliciteerd Margarita, Tina, Esther en Jennifer.We gaan door met winactie twee. […]
Craft Chocolate in de Volkskrant
Chocoladeverkoper Paul las wat in de krant. Over cacao in Ghana. Een journalist van de Volkskrant schreef een stuk over chocolade uit Ghana. Ze ging kijken bij het cacao verbeteringsprogramma van Mondelēz. Een van de grote chocoladegiganten. Meer van de grote bedrijven zijn hun eigen programma’s gestart om cacao te verduurzamen. Het artikel sloot af […]
Win Chocolade & Geef samen een cadeau aan een cacaoboer
Chocolade verkopen vinden we leuk. Zeker omdat we alleen maar bijzondere & eerlijke chocolades verkopen. Waarvan we met trots kunnen zeggen dat ze veelal echt héél veel verder gaan dan alles wat er in de supermarkt ligt. Dankzij directere handel, hogere kwaliteit, hogere prijzen. Van de eerlijke chocolades van Chocolatemakers die een goede prijs betalen, […]
Chocolade bewaren. Zo doe je het goed!
Chocolade bewaren. Daar krijgen we best wel eens vragen over. Daarom leggen we hier graag kort uit waar je op moet letten. En waarom. Met onze webwinkel vol bijzondere chocolade weten we inmiddels als geen ander hoe belangrijk het is om chocolade goed te bewaren. Want chocolade is best een gevoelig product. Leg het in […]
Winaars Chocolade Awards 2019
De drie wereldwijde Chocolade Awards hebben de bekroningen voor 2019 bekend gemaakt.
Bean to bar chocolade als cadeau voor je bedrijf
Zoek je een chocolade cadeau voor je bedrijf? Kies voor bean to bar. Bijzondere chocolade van bijzondere chocolademakers gemaakt van bijzondere cacao. Eerlijk & lekker. We helpen je graag.
Chocolade Cultuur & Cacao Magazine
Het nieuwe internationale magazine Cacao past mooi in de veranderde chocoladecultuur met meer aandacht voor herkomst, complexe smaken & eerlijke goede cacao
Beoordeel chocolade & win!
Beoordeel makkelijk (in 10 seconden!) chocolades in onze webwinkel.
Wie dat doet maakt ook nog kans op 5x een van de beste chocolades ter wereld!
Chocoa 2019: Mooie editie van het chocoladefestival
Ook dit jaar (2020) is er weer Chocoa. Lees hier meer -> Chocoladefestival Chocoa 2020. Het chocoladefestival Chocoa komt er weer aan! 20 tot 24 februari is het zo ver. Het festival vind elk jaar plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het is sowieso al een aanrader maar dit jaar is een bezoek […]
In het Nieuws: Chocoladerepen in trek: van dure ‘single origin’ tot 100 procent cacao
Omdat de aandacht voor betere chocolade groeit, leek het ons leuk ook daar dan weer aandacht aan te besteden. We vinden het echt tof als er niet enkel geschreven wordt over waarom chocolade al dan niet gezond zou zijn, of dat er weer een nieuwe smaak van Tony’s gelanceerd wordt en dat het nog steeds […]
Chocolade kerstpakket – Origineel. Kwaliteit. Bean to bar.
In een kerstpakket is chocolade natuurlijk buitengewoon geschikt. Het seizoen is er naar – het is toch net wat prettiger van chocolade genieten op de bank bij het haardvuur dan wanneer je in je zwembroek op het balkon zit bij 30 graden. We merken dan ook dat chocolade zijn vaste plek heeft gekregen in kerstpakketten. Maar […]
Delicata chocolade: Smaak & Marketing
Delicata chocolade van Albert Heijn heeft al even geleden haar ‘makeover’ ondergaan. Het mag geen geheim heten dat in de supermarkten een en ander veranderd is in het chocoladeschap. Met de opkomst van de kleurrijke Tony’s repen heeft het schap een ware metamorfose ondergaan. Kleurtjes, meer kleurtjes, en nog meer kleurtjes. Maar ook daadwerkelijk meer keuze. […]
Zomers chocoladenieuws & chocoladevriendelijke temperaturen (Chocolade Nieuwsbrief Augustus)
U wist misschien al van onze chocolade nieuwsbrief. Wie ‘m nog niet ontving kan hieronder toch nog op de hoogte komen. Beter nog kunt u doorklikken naar de nieuwsbrief in de originele opmaak. En nog beter is het natuurlijk gewoon even voor de nieuwsbrief in te schrijven. Dan krijgt u al onze nieuwtjes in de mail […]
Zwarte Chocolade Innovatie – Omnom Black n Burnt Barley
Roze chocolade? Wij hebben zwarte chocolade! Er komt een mooie lading Zwarte chocolade naar Nederland. Hoera! De roetzwarte chocolade met de naam “Black ‘n Burnt Barley” is op de markt gebracht door de prijswinnende craft chocolate chocolademakers Omnom uit IJsland. In Nederland zal de chocolade vooralsnog exclusief verkrijgbaar zijn bij Chocolatl in Amsterdam en onze webwinkel. Lezers van […]