Chocoladeverkopers

hele schapWe hebben inmiddels ruim 300 verschillende chocolades. Bean to bar chocolades van geweldige ‘craft chocolademakers’ van over de hele wereld.

De meerderheid van ons assortiment is puur. Vaak rond de 70% cacao. Daar houden we zelf het meeste van. En we verkopen graag chocolade die we zelf enorm waarderen.

Maar niet getreurd:  we hebben inmiddels ook een heel ruim aanbod aan melkchocolades en witte chocolades. En voor de liefhebbers van héél erg puur: chocolades van 100% cacao. Die zijn ook best heel populair, en dat vinden we prima.  Daarbij nog chocolades met allerhande toevoegingen zoals pepers, amandel, kokos & nog een boel meer.

Voor wie graag leest hieronder onze lijst van merken met gelijk wat toelichting.

Chocolade bestellen? Lekker browsen? Klik een merk aan of ga direct naar de chocolades. Klik daar de makers & repen aan voor verdere tekst en uitleg. 


Akesson’s100% pure chocolade van akesson's – chocolade van eigen plantages uit onder meer Madagaskar. Pure repen, tot 100%. Ook met peper toegevoegd, ook weer van eigen plantage. In Frankrijk tot chocolade gemaakt.


Alexandre Bellionchocolatier alexandre bellion bean to bar origine chocolade – deze Nederlandse chocolatier maakte al jaren prachtige bonbons en andere creaties onder meer verkrijgbaar bij sterrenrestaurant Librije. Verschil met veel andere chocolatiers, naast de kwaliteit: hij maakt zelf de chocolade bean to bar. En reist zelf de wereld rond om de mooiste cacao direct bij de cacaoboer te kunnen halen.


Ammaamma chocolade logo – Bijzondere pure repen uit Brazilië.  Geheel in het land van herkomst gemaakt van cacaoboom tot chocoladereep. 60 tot 100 procent. Zacht van structuur, kenmerkend van smaak.


arete chocolade bean to bar craft california beste chocoladeAreté  – Prachtige prachtige chocolades met zeer heldere smaak. Kwaliteit boven kwantiteit. Waarde boven kosten. Authentiteit boven imitatie en opsmuk. uit Californië.


bullion chocolade craft chocolate uit verenigd koninkrijk puurBullion Craft Chocolate – Een van de nieuwere makers in ons assortiment.  Bullion maakt kleinschalig chocolade in Noord Engeland. We zijn het eerste verkooppunt buiten het Verenigd Koninkrijk. Drie mooie origine chocolades van 70% cacao.


cacao hunters chocolade uit colombiaCacao Hunters  – Geheel gemaakt in Colombia en dan nog van goede Colombiaanse cacao ook waarbij veel aandacht is voor de perfecte fermentatie en dus optimale smaak van cacao tot chocoladereep.


cacaosuyo geweldige chocolades uit peruCacaosuyo cacaosuyo piura 70 organic– Verbluffende chocolades uit Peru. Lakuna, Piura & een melkchocolade met Quinoa. Zeker een van onze huidige favorieten!


Chocolate Storychocolate story kennismaken met bean to bar uit polen manufaktura czekolady mooie begin om bean to bar origine chocolade te leren kennen – Poolse chocolademakers en dus heten ze eigenlijk Manufaktura Czekolady maar ze hebben voor Engels georiënteerden gewoon een tweede naam voor hun bedrijf. Handig. Mooie repen kleine prijs goede kennismaking met bean to bar!


chocolate tree logoChocolate Tree – Schotse bean to bar makers. We zijn er zeer van onder de indruk. Melk & puur uit Honduras, Madagaskar & Colombia. Plus chocolade met Islay Whiskey & witte chocolade met framboos en bergamot.


chocolatoa belgische bean to bar chocolade van mario vandeneede mechelenChocolatoa – Mario Vandeneede is een van de geweldige kleinschalige chocolademakers die België rijk is. Chocolatoa maakt bijzondere pure origine chocolades van hoge kwaliteit! Van cacao uit onder meer India & Ecuador.


gusta chocolade belgisch bean to bar coup de chocolat puur 70 peruCoup de Chocolat– Sinds 2016! Echte kleinschalige Belgische chocolade door Isabel & Tom. Gusta! Van cacao uit Peru en tegenwoordig ook uit Colombia.


chocolatemakers logoChocolatemakers – in een fabriekje in Amsterdam gefabriceerde eerlijke repen. Met volle aandacht voor mens & milieu. Met onder meer de Tres Hombres repen waarvoor de cacao per zeilschip naar Nederland komt.


Dandeliondandelion small batch bean to bar chocolate maker usa webshop-In San Francisco wordt door Dandelion vrij sublieme chocolade gemaakt. Met succes kunnen we wel stellen, ze hebben inmiddels een dependance in Japan geopend. Zeer diverse en complexe chocolades met altijd maar 2 ingrediënten.


Dormousedormouse bean to bar chocolademaker uit manchester origin chocolate eerlijke chocolade– Ook in Manchester wordt chocolade maken als topsport bedreven. Isobel maakt daar mooie chocolades in melk en puur van diverse cacao origines. Ook de verpakkingen zijn echte kunstwerkjes wat ons betreft.


dick taylor bean to bar logo usaDick Taylor – Met hun sjieke verpakkingen en uitstraling gaat Dick Taylor toch wel de richting van hipperikken op. Specifiek hun Bolivia chocolade vonden we zo goed dat we ‘m móesten aanbieden. Dus dat doen we dan ook, met plezier. Een assortiment van één reep. Altijd een goede keuze. (helaas geheel uitverkocht!)


feitoria do cacao portugese craft chocolademakers bean to barFeitoria Do Cacao – de eerste bean to bar chocolademaker in Portugal. Met een verpakking naar de klassieke Portugese tegeltjes (Azulejos) en witte chocolade met melk uit de Azoren. Daarnaast nog schapenmelk en mooie pure repen.


franceschi chocolade chocoladerepen premium venezuela single origin dark chocolateFranceschi – Volledig gemaakt in Venezuela! Met cacao uit diverse Venezuelaanse regio’s. Een ‘instaplijn’ van drie repen met 60% cacao en dan nog een aantal éxtra speciale repen met éxtra bijzondere cacao zoals de Choroni & Ocumare.


friis holm exclusieve chocoladeFriis Holm – Deense exclusieve chocolades. Friis Holm maakte zijn chocoladerepen eerder in samenwerking met Bonnat Hij heeft in 2016 zijn eigen chocoladefabriek in Denemarken opgezet. De kwaliteit is onverminderd hoog. Friis holm kubus met vijf kleine proef chocolades


fruition melk bourbon hudson valley dark milk 61Fruition – Wij proefden nog nooit melkchocolade die wij écht lekker vonden. Tot we de melkrepen van Fruition proefden. Veel cacao, en zóveel smaak. En dan nog mooie chocolade uit Bolivia en een 100%. Verbluffende repen, met een prijskaartje om even om te kuchen, en te slikken. Och..(momenteel geheel uitverkocht)


georgia ramon logo - chocolade uit duitslandGeorgia Ramon – Georg Bernardini was al dé chocoladetester. Hij schreef ‘Chocolate – the reference standard’ een vuistdik en prachtig boekwerk vol chocolade recensies. Nu maakt hij het ook, in zijn atelier in Bonn. Bijzondere of soms zelfs bizarre smaakcombinaties, naast diverse origine repen.


hoja verde chocolade uit ecuadorHoja Verde – pure, biologische repen geheel gemaakt in Ecuador. Klein van stuk, groots van smaak. Van de kenmerkende Arriba Nacional cacao. Wij verkopen met plezier de pure varianten. Een mooie kennismaking met bloemige Ecuador cacao.


Idiliocriollo porcelana uit venezuela van idilio – Uit Zwitserland. Dat er zoveel smaak aan één reep kan zitten vinden we heel mooi. We verkopen onze favoriete chocolade van Idilio. We begonnen met de 12 Finca Torres. Daarnaast de nummer 3 en 16. En het worden er steeds meer.


jordi's chocolade uit tschjechie bean to bar origine en theeJordi’s– Dé bean to bar makers van Tsjechië. 75% pure repen uit Honduras, Madagaskar & Vietnam. Daarenbij witte chocolades met thee. Matcha, Darjeeling & Earl Grey. De eerste letterlijk groene repen in ons assortiment.


Kacaukacau choclade uit ecuaoder met exotische kruiden – Veel exotischer gaan de smaken niet worden. Helemaal gemaakt in Ecuador en het mooie… Kacau voegt aan haar chocolades ook nog eens allerlei lokale specerijen en vruchten toe. En niet zuinig ook. Heftige smaken, maar heel mooi! Van koffie met kardemom & roze peper tot Chia, maanzaad, pompoenpit & amarant


krakakoa archipelo goodness chocolademaker indonesie single origin farmer-to-barKrakakoa – Van cacao uit Indonesië en ook daar helemaal tot chocoladereep gemaakt. Mooie repen. Drie pure origine chocoladerepen van cacao uit Java, Kalimantan & Sulawesi en dan nog chocolades met specerijen.


Letterpresszeer kleinschalige mooie chocolade van letterpress usa – Met prijzen tot 12,95 toch wel ietwat exclusief te noemen. Maar dat mag ook wel voor deze uitmuntende kleine Amerikaanse bean to bar maker uit Los Angeles. Ze doen veel, heel veel, in direct contact met de boeren. We bieden drie pure origine repen aan uit Tanzania, Liberia & de Dominicaanse Republiek. (voorlopig niet beschikbaar)


madecasse eerlijk fair direct trade madagaskarMadécasse – de cacao komt uit Madagaskar maar ook de repen zijn aldaar gemaakt. 100% Made in Africa dus. Ietwat fruitige cacao met veel mooie toevoegingen. Onder meer kokos, pepermunt, chilipeper & gezouten amandel.


marana kwaliteit chocolade origine peru chocolademakers craft bean to bar

Maraná – bean to bar chocolades geheel gemaakt in Peru. Met onweerstaanbare chocolades van cacao uit verschillende Peruaanse regio’s. Onze favorieten: Piura en San Martin. Beschikbaar in 70 tot 80%.


marou chocolade uit vietnamMarou –  Fijne, neen, meer dan puike chocoladerepen uit Vietnam. Ter plekke tot reep verwerkt met cacao uit per reep verschillende Vietnamese regio’s. Alle chocolades van Marou zijn puur – tussen 70 en 85%.


mesjokke chocolade logoMesjokke – Bean to bar chocolademakers uit Nieuwegein. Nederland kent minder dan een handvol chocolademakers die echt zelf (en dus van boon tot reep) chocolade maken. Mesjokke is er een van. Sinds 2015 maken de Chocolate Explorers hun mooie repen.


chocolaterie morin franse artisan chocolateMorin – A. Morin maakt in de provence een hele reeks topchocolades van cacao uit zo’n beetje elk cacaoproducerend land dat je kunt bedenken – of niet kunt bedenken want het zijn er echt veel. Van Peru tot Panama en van Jamaïca tot Costa Rica. Uitstekende repen, wat ons betreft.


biologische melkchocolade caramel zeezout naive beantobarNaive – Litouwse bean to bar chocolademaker. Verrassende en soms unieke smaaktoevoegingen in de repen. Wat te denken van hop of kefir. Maar ook tahin of de combinaties van chocolade met drop en sinaasappel. Veel mooie smaken. Zijn bijzondere ‘nano lot’ chocolades volgen!


omnom ijsland chocolade bean to bar heerlijk bijzonderOmnom – Al eens chocolade op die gemaakt is in IJsland? Zoniet, dan is het toch zeker wel tijd daarvoor! In Reykjavik zit namelijk Omnom, en die maken me daar toch prachtige meesterwerken met chocolade & toevoegingen. Van geroosterde carameltot cookies met melk. Wereldklasse!


original beans chocolade logoOriginal Beans  – Met ‘one bar one tree’ als motto geven ze al aan natuurbehoud hoog in het vaandel te dragen. Tien repen, van wit via melk naar puur en heel erg puur. Een mooi merk met voor ieder wat wils. Tot chocolade gemaakt in Zwitserland. Smelt buitengewoon zacht!


pacari chocolade uit ecuadorPacari – Al jaar en dag maakt Pacari van boon tot reep hun chocolades in Ecuador. Bekend om hun ‘raw chocolate’ maar we verkopen ook met veel plezier hun repen met toevoegingen als blauwe bes en citroengras.original-beans-veel-chocolades


maitre chocolatier francois pralus met cacaoPralus – Franse meesterchocolatier. Kenmerkend zachte, boterige chocolades. Pralus voegt veel cacaoboter toe, en dat merk je. Kenmerkend Franse chocolades, met cacao van over de hele wereld & een bijzondere Tobago Estate chocolade. (helaas voorlopig niet beschikbaar)


ecuador chocola van pump street bakery handgemaaktPump Street Bakery – Geweldige chocolades van deze bakkerij uit Suffolk (UK). Ze maken mooie pure origine chocolades (Jamaïca!) maar ook melk en repen met kenmerkende toevoegingen als zuurdesem en rogge.


raaka virgin chocolade uit new york cityRaaka – prachtige ‘virgin’ dus ongeroosterde chocolades gemaakt in New York met zeer verfijnde, soms complexe, soms zeer uitgesproken smaaktoevoegingen. Chocolade gerijpt op bourbonvaten, chocolade gestoomd boven rode wijn, chocolade met gerookte chai toegevoegd. Bepaald geen standaard chocolade!


rozsavolgyi bean to bar origine chocolade koop je bij chocoladeverkopersRózsavölgyi Csokoládé – Bean to bar chocolademaker uit Budapest, Hongarije. De vierkanten verpakkingen vallen direct op, de prachtige mallen – en dan heb je nog niet eens hun chocolades geproefd. Mooi, divers. Naast pure & melkchocolades ook met toevoegingen als lavendel & mandarijn.


sirene canadase craft chocolate maker bean to bar uit canadaSirene – Ook in Canada een aantal helemaal geweldige craft chocolademakers. Taylor Kennedy hoort daar zeker bij. Sirene heeft een aantal origine repen & ook mooie duorepen van twee origines in één verpakking – perfect om te proeven.


soeka chocolade bean to bar lokaal berg en dal nijmegen indonesie sulawesiSoeka – Ook in Berg en Dal, de gemeente waar wij als Chocoladeverkopers gehuisvest zijn, zijn inmiddels bean to bar chocolademakers gestart. Lisa & Guus maken chocolade van cacao die ze direct uit Indonesië halen. Puur & geitenmelk!


soma chocolademaker craft bean to barSoma – We zeiden even hierboven al (bij Sirene) dat er in Canada zeker geweldige chocolade gemaakt wordt. En als we het over geweldige chocolade uit Canada hebben dan denken we zéker gelijk aan Soma, sinds 2003 bean to bar chocolademakers in Toronto. Mooie mooie mooie chocolades, waaronder geroosterde witte chocolade & unieke ‘Old School’ chocoladerepen.


taza biologische fair chocolade uit de verenigde statenTaza – Ruwe, steengemalen chocolades uit de Verenigde Staten. Heel open in hoe ze werken, op hun website is precies te lezen waar ze welke cacao halen, wat ze er voor betalen & meer. Chocolades die kenmerkend zijn in hun nogal ruwe ongepolijste bewerking.


tibor szanto de grootmeester onder de chocolademakers wat ons betreftTibor Szántóin Hongarije maakt chocolademeester Szántó bijzondere repen met heel veel smaak, en een licht korrelige structuur. Als je eens een reep wil proeven die enkel uit cacao en suiker bestaat maar toch smaakt naar bloemenhoning, blauwe bes of juist met een erg rokerig aroma dan raden we je deze repen zeker aan. Zoveel smaak zien wij zelden. Met cacao uit alle windstreken (Cuba, Jamaica, Peru, Venezuela…etc). Wat ons betreft… meesterwerkjes. (Tibor overleed begin 2017 , daarmee uiteraard geen chocolades meer beschikbaar – we houden de pagina in stand)


Tibor Szanto Great Tastewillie's cacao bean to bar uit engeland. met cacao uit Colombia 88% extra puurWillie’s Cacao – Gemaakt in de UK – in de chocoladefabriek van Willie Harourt. Met mooie cacaobonen van over de hele wereld. Ook een mooi proefpakket met vijf cacao-wonderen.


zotter chocolade kopen biologisch fairtradeZotter – Is hij een genie of een tikkeltje gestoord? Zoveel chocolade, in zoveel smaken. Josef Zotter heeft zijn bean to bar chocoladefabriek in Oostenrijk, en dan ook nog een eetbare dierentuin. En heel veel chocolade. In werkelijk alle mogelijke soorten. We hebben véél verschillende van zijn repen, maar alsnog een bescheiden selectie.


Bewaren

De waardering van chocoladeverkopers.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 75 reviews.

0.000 items
Laat me weten wanneer deze chocolade weer voorradig komt We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.