hele schapWe hebben inmiddels ruim 400 verschillende chocolades. Bean to bar chocolades van geweldige ‘craft chocolademakers’ van over de hele wereld.

De meerderheid van ons assortiment is puur. Daar houden we zelf het meeste van. En we verkopen graag chocolade die we zelf enorm waarderen.

Maar niet getreurd:  we hebben ook een heel ruim aanbod aan melkchocolades en witte chocolades. Ook vegan! En voor de liefhebbers van héél erg puur: chocolades van 100% cacao. Die zijn ook heel populair, en dat vinden we prima.  Daarbij nog chocolades met allerhande prachtige toevoegingen zoals pepers, amandel, koffie, whiskey & nog een boel meer.

Voor wie graag leest hieronder onze lijst van merken met gelijk wat toelichting.

Chocolade bestellen? Lekker browsen? Klik een merk aan of ga direct naar de chocolades. Klik daar de makers & repen aan voor verdere tekst en uitleg. 

Chocolade Makers & Chocolademerken


Akesson’s100% pure chocolade van akesson's – chocolade van eigen plantages uit onder meer Madagaskar. Pure repen, tot 100%. Ook met peper toegevoegd, ook weer van eigen plantage. In Frankrijk tot chocolade gemaakt.


amano artisan chocolate makers bean to bar utah usa

Amano – Chocolades met altijd wat vanille. Overweldigende smaak! Pure origine chocolades & met bijzondere toevoegingen als mango of framboos. Amerikaanse craft chocolademaker sinds 2006.


arete chocolade bean to bar craft california beste chocoladeAreté – Prachtige chocolades met zeer heldere smaak. Kwaliteit boven kwantiteit. Waarde boven kosten. Authenticiteit boven imitatie en opsmuk. Zéér gelimiteerd en wisselend beschikbaar. Eind 2018 verhuisd naar Tennessee. Er is al weer een eerste lichting chocolades.


Chocolat Madagascar – Van cacao tochocolaterie robert chocolat madagascar biologisch single origine fine chocoladet chocoladereep gemaakt in Madagascar door een lokale chocoladefabriek die al tientallen jaren lokaal chocolade verwerkt. Mooi!


Chocolate Storychocolate story kennismaken met bean to bar uit polen manufaktura czekolady mooie begin om bean to bar origine chocolade te leren kennen – Poolse chocolademakers en dus heten ze eigenlijk Manufaktura Czekolady maar ze hebben voor Engels georiënteerden gewoon een tweede naam voor hun bedrijf. Handig. Mooie repen, goede prijs kwaliteit, mooie kennismaking met bean to bar!


chocolate tree logoChocolate Tree – Schotse bean to bar makers. We zijn er erg van onder de indruk. Melk & puur uit Madagaskar, Colombia. En repen met whisky  of rum!


chocolatoa belgische bean to bar chocolade van mario vandeneede mechelenChocolatoa – Mario Vandeneede is een van de geweldige kleinschalige chocolademakers die België rijk is. Chocolatoa maakt bijzondere pure origine chocolades van hoge kwaliteit! Van cacao uit onder meer India & Ecuador.


gusta chocolade belgisch bean to bar coup de chocolat puur 70 peruCoup de Chocolat – Sinds 2016! Echte kleinschalige Belgische chocolade door Isabel & Tom. Gusta! Van cacao uit Peru en tegenwoordig ook uit Colombia.


chocolatemakers logoChocolatemakers – in een fabriekje in Amsterdam gefabriceerde eerlijke repen. Met volle aandacht voor mens & milieu. Met onder meer de Tres Hombres chocolades waarvoor de cacao per zeilschip naar Nederland komt.


Dandeliondandelion small batch bean to bar chocolate maker usa webshop – In San Francisco wordt door Dandelion sublieme chocolade gemaakt. Met succes kunnen we wel stellen, ze hebben inmiddels een dependance in Japan geopend. Zeer diverse en complexe chocolades met maximaal twee ingrediënten.


Dormousedormouse bean to bar chocolademaker uit manchester origin chocolate eerlijke chocolade – Ook in Manchester wordt chocolade maken als topsport bedreven. Isobel maakt daar mooie chocolades in melk en puur van diverse cacao origines. Ook de verpakkingen zijn echte kunstwerkjes, wat ons betreft.


feitoria do cacao portugese craft chocolademakers bean to barFeitoria Do Cacao – de eerste bean to bar chocolademaker in Portugal. Met een verpakking naar de klassieke Portugese tegeltjes (Azulejos) en witte chocolade met melk uit de Azoren. Daarnaast nog schapenmelk en mooie pure repen.


Fossafossa chocolate logo bean to bar chocolade uit singapore hoge kwaliteit pure chocolade en prachtige smaken zoals thee en salted egg – uit Singapore. En wat een pracht. Bean to bar chocolade van de allerbovenste plank aangevuld met chocolades gecombineerd met voor ons hier niet bepaald alledaagse ingrediënten. Van ‘Duck Shit Dancon’ thee tot een witte chocolade met gezouten ei popcorn.

friis holm exclusieve chocoladeFriis Holm – Deense exclusieve chocolades. Friis Holm maakte zijn chocoladerepen eerder in samenwerking met Bonnat Hij heeft in 2016 zijn eigen chocoladefabriek in Denemarken opgezet. De kwaliteit is onverminderd hoog. Friis holm kubus met vijf kleine proef chocolades


fruition melk bourbon hudson valley dark milk 61Fruition – Wij proefden nog nooit melkchocolade die wij écht lekker vonden. Tot we de melkrepen van Fruition proefden. Veel cacao, en zóveel smaak. Dan nog mooie chocolade uit Bolivia en 100%. Verbluffende repen, met een prijskaartje om even om te kuchen, en slikken. De smaak maakt het echter meer dan waard!


georgia ramon logo - chocolade uit duitslandGeorgia Ramon – Georg Bernardini was al dé chocoladetester. Hij schreef ‘Chocolate – the reference standard’ een vuistdik en prachtig boekwerk vol chocolade recensies. Nu maakt hij het ook, in zijn atelier in Bonn. Bijzondere of soms zelfs bizarre smaakcombinaties, naast diverse origine repen.


hogarth craft chocolate nieuw zeeland bestellen bij chocolade webwinkel chocoladeverkoeprsHogarth – direct vanuit Nieuw Zeeland. Bijzondere small batch chocolademaker die verrast met zowel de pure origine chocolades als de chocoladerepen met toevoegingen als Manuka Honing & Buttered Toast.


Idiliocriollo porcelana uit venezuela van idilio – Uit Zwitserland. Dat er zoveel smaak aan één reep kan zitten vinden we heel mooi. We verkopen al sinds het prille begin Idilio, we waren bij eerste proeven overdonderd door de 12 Finca Torres. Mooie repen. Stuk voor stuk ‘single estate’ chocolades uit Venezuela.


jordi's chocolade uit tschjechie bean to bar origine en theeJordi’s – Dé bean to bar makers van Tsjechië. 75% pure repen uit Honduras, Madagaskar & Vietnam. Daarenbij witte chocolades met thee. Matcha, Darjeeling & Earl Grey. De eerste letterlijk groene repen in ons assortiment.


Kacaukacau choclade uit ecuaoder met exotische kruiden – Veel exotischer gaan de smaken niet worden. Helemaal gemaakt in Ecuador en het mooie… Kacau voegt aan haar chocolades ook nog eens allerlei lokale specerijen en vruchten toe. En niet zuinig ook. Heftige smaken, maar heel mooi! Van koffie met kardemom & roze peper tot Chia, maanzaad, pompoenpit & amarant


krak chocolade nederlandse bean to bar chocolademaker mark schimmelKrak – Een heel mooi voorbeeld van waar goede chocolade om moet gaan: bijzondere cacao, met kennis en kunde tot fijne chocolade verwerkt. Mark Schimmel werkte eerder als patissier, onder meer in sterrenrestaurant. Voor ons logisch dat iemand die op hoog niveau met chocolade bezig is uiteindelijk ook besluit echt zelf chocolade te gaan maken. Ruime sortering aan bijzondere pure origine chocolades!


krakakoa archipelo goodness chocolademaker indonesie single origin farmer-to-barKrakakoa – Van cacao uit Indonesië en ook daar helemaal tot chocoladereep gemaakt. Mooie repen. Drie pure origine chocoladerepen van cacao uit Java, Kalimantan & Sulawesi en dan nog chocolades met toepasselijke specerijen. Lekker!


kuna chocolade uit ecuador eerlijke duurzame chocolade geheel gemaakt in zuid-amerika van cacao tot chocoaladereepKuná – volledig gemaakt in Ecuador, van cacaoboom tot geoogste cacao tot de verpakte chocoladereep. Pure chocolades met en zonder toevoegingen, tot en met 100% cacao.


madecasse eerlijk fair direct trade madagaskarMadécasse – de cacao komt uit Madagaskar en ook de repen zijn aldaar gemaakt. 100% Made in Africa dus. Ietwat fruitige cacao met veel mooie toevoegingen. Onder meer kokos, pepermunt, chilipeper & gezouten amandel.


marana kwaliteit chocolade origine peru chocolademakers craft bean to barMarana – Geheel gemaakt in Peru en ook nog biologisch. Mooie chocolades uit de drie cacaoregio’s Piura, Cusco & San Martin. 70%, 80% en 100%.


marou chocolade uit vietnamMarou –  Fijne, neen, meer dan puike chocoladerepen uit Vietnam. Ter plekke tot reep verwerkt met cacao uit per reep verschillende Vietnamese regio’s. Alle chocolades van Marou zijn puur – tussen 70 en 85% of ..met kokosmelk – heerlijk.


mesjokke chocolade logoMesjokke – Bean to bar chocolademakers uit Nieuwegein. Nederland kent minder dan een handvol chocolademakers die echt zelf (en dus van boon tot reep) chocolade maken. Mesjokke is er een van. Sinds 2015 maken de Chocolate Explorers hun mooie repen.


chocolaterie morin franse artisan chocolateMorin – A. Morin maakt in de Franse Provence een hele reeks topchocolades van cacao uit zo’n beetje elk cacaoproducerend land dat je kunt bedenken – of niet kunt bedenken want het zijn er echt veel. Van Peru tot Panama en van Jamaïca tot Costa Rica. Uitstekende repen, wat ons betreft.


biologische melkchocolade caramel zeezout naive beantobarNaive – Litouwse bean to bar chocolademaker. Verrassende en soms unieke smaaktoevoegingen in de repen. Wat te denken van hop of kefir. Maar ook tahin of de combinaties van chocolade met drop en sinaasappel. Veel mooie smaken. Zijn bijzondere ‘nano lot’ chocolades volgen!


omnom ijsland chocolade bean to bar heerlijk bijzonderOmnom – Al eens chocolade op die gemaakt is in IJsland? Zoniet, dan is het toch zeker wel tijd daarvoor! In Reykjavik zit namelijk Omnom, en die maken me daar toch prachtige meesterwerken met chocolade & toevoegingen. Van geroosterde caramel tot cookies met melk. Van Pride tot zwarte chocolade. Zeer snoepbare wereldklasse!


original beans chocolade logoOriginal Beans – Met ‘one bar one tree’ als motto geven ze al aan natuurbehoud hoog in het vaandel te dragen. Tien repen, van wit via melk naar puur en heel erg puur. Een mooi merk met voor ieder wat wils. Tot chocolade gemaakt in Zwitserland. Smelt buitengewoon zacht!


pacari chocolade uit ecuadorPacari – Al jaar en dag maakt Pacari van boon tot reep hun chocolades in Ecuador. Bekend om hun ‘raw chocolate’ maar we verkopen ook met veel plezier hun repen met toevoegingen als blauwe bes en citroengras.original-beans-veel-chocolades


ecuador chocola van pump street bakery handgemaaktPump Street Bakery – Geweldige chocolades van deze bakkerij uit Suffolk (UK). Ze maken mooie pure origine chocolades (Jamaica!) maar ook melk en repen met kenmerkende toevoegingen uit de bakkerij zoals zuurdesem en rogge.


pralus melissa melkchocolade een chocoladereep zeer zacht en rijk van smaakPralus – Er zijn veel beroemde Franse chocolademakers. Van Bonnat tot Morin, van het grotere bedrijf Vallhrona tot Michel Cluizel. De chocolades van Francois Pralus verkochten we al toen we net begonnen als Chocoladeverkopers. Nu opnieuw!Veel cacaoboter, uitermate romig, donkerder gebrand. Hou je van of jou je niet van. Moet je wel een keer geproefd hebben.


pump street bakery logo met chocoladreepPump Street Bakery – Wat zijn we blij dat het nog (net?) geen Brexit is. Het Verenigd Koninkrijk heeft veel mooie chocolade te bieden. Die we nu nog vrij makkelijk kunnen verkrijgen. De bakkers annex chocolademakers van Pump Street Bakery dragen daar zeker aan bij. Verkochten we voor het eerst, ook als soort teken van steun, op de dag van de Brexit stemming. Hopelijk in de toekomst nog lang! Prachtige chocolades, ook met typische toevoegingen uit eigen bakkerij, van zuurdesem tot rogge.


raaka virgin chocolade uit new york cityRaaka – prachtige ‘virgin’ dus ongeroosterde chocolades gemaakt in New York met zeer verfijnde, soms complexe, soms zeer uitgesproken smaaktoevoegingen. Chocolade gerijpt op bourbonvaten, chocolade gestoomd boven rode wijn, chocolade met gerookte chai toegevoegd. Bepaald geen standaard chocolade. Wel delicaat!


chocolade bestellen van ritual craft chocolademaker bijzondere pure chocoladerepenRitual – Van deze chocolademakers uit Utah verkopen we de twee chocolades uit hun range die we veruit het lekkerst vinden. De rest is ook goed, maar deze zijn top. Beide een blend van verschillende origines. Mét en zonder nibs. Veel smaak!


rozsavolgyi bean to bar origine chocolade koop je bij chocoladeverkopersRózsavölgyi Csokoládé – Bean to bar chocolademaker uit Budapest, Hongarije. De vierkanten verpakkingen vallen direct op, de prachtige mallen – en dan heb je nog niet eens hun chocolades geproefd. Mooi, divers. Naast pure & melkchocolades ook met toevoegingen als lavendel & mandarijn.


solkiki chocolademaker vegan veganistisch heerlijk eerlijk duurzaam

Solkiki – Niet alleen heerlijke craft chocolates, ook nog eens heel duurzaam en bovendien 100% veganistisch – en ja, dat geldt ook voor de witte & melkchocolades!

En dan ook nog toffe repen met toevoegingen. Yum!


soma chocolademaker craft bean to barSoma – We kunnen wel zeggen dat er in Canada geweldige chocolade gemaakt wordt. En als we het over geweldige chocolade uit Canada hebben dan denken we zéker gelijk aan Soma, sinds 2003 bean to bar chocolademakers in Toronto. Mooie mooie mooie chocolades, waaronder geroosterde witte chocolade & unieke ‘Old School’ chocoladerepen. Pareltjes.


Solstice – Je kunt smaken op verschillende manieren omschrijven, ook in kleuren. Bij Solstice hebben we als we proeven altijd heldere kleuren in het hoofd. En dat is voor ons een teken dat het goed is. Heel fijn. Kost heel wat, ruim 9 euro per reep, maar die smaak…oef.


taza biologische fair chocolade uit de verenigde statenTaza – Ruwe, steengemalen chocolades uit de Verenigde Staten. Heel open in hoe ze werken, op hun website is precies te lezen waar ze welke cacao halen, wat ze er voor betalen & meer. Chocolades die kenmerkend zijn in hun nogal ruwe ongepolijste bewerking.


Tibor Szanto Great Tastewillie's cacao bean to bar uit engeland. met cacao uit Colombia 88% extra puurWillie’s Cacao – Gemaakt in de UK – in de chocoladefabriek van Willie Harourt. Met mooie cacaobonen van over de hele wereld. Ook een mooi proefpakket met vijf cacao-wonderen.


zotter chocolade kopen biologisch fairtradeZotter – Is hij een genie of een tikkeltje gestoord? Zoveel chocolade, in zoveel smaken. Josef Zotter heeft zijn bean to bar chocoladefabriek in Oostenrijk, en dan ook nog een eetbare dierentuin. En heel veel chocolade. In werkelijk alle mogelijke soorten. We hebben véél verschillende van zijn repen, maar alsnog een bescheiden selectie.


Bewaren

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade



De waardering van chocoladeverkopers.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2215 reviews.
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.