In 1948 opende August Pralus als chocolatier zijn deuren in Rouanne. Zijn zoon, Francois Pralus, nam de zaak over en besloot zich te ontwikkelen van chocolatier tot chocolademaker.
Voorheen werd (zoals bij vrijwel elke chocolatier) de chocolade ‘smeltklaar’ ingekocht bij een grotere chocoladefabriek. Sindsdien kocht Pralus enkel nog de cacaobonen in, om ze zelf tot chocolade en daarna tot chocoladereep te verwerken. Alles in eigen huis dus.
Inmiddels is Pralus zelfs zover dat hij een eigen cacaoplantage in Madagaskar heeft. Verder haalt hij de beste cacao van overal ter wereld om daar zacht smeltende repen van te maken. Vijftien van zijn repen zijn ‘single origin’ en dus van een enkele plantage, ook verkoopt hij een enkele ‘blend’. Zoals je misschien al verwacht bij een Franse ‘Maître Chocolatier’ houdt hij het daar niet toe beperkt, ook pralines, galettes & zelfs ‘creme de noisette’ zitten in het assortiment.
Van Pralus verkopen we:
Voorlopig hebben we één door Pralus gemaakte reep. Afkomstig van de Tobago Chocolate Estate. Zeventig procent cacao, een chocolade zo zacht smeltend als alleen Pralus het maken kan. Winnaar van twee sterren op de Great Taste Awards. Een echte topper, kun je dus wel zeggen.
Online kopen?
Zie de categorie Pralus in onze webwinkel
Meer lezen ?
Dat kan op zijn website.