Chocoladeverkopers

Akesson’s Bali Melk & Zout

4.95

Melk 45% met fleur de sel. Cacao uit Bali.

Uitverkocht

Laat me weten wanneer deze chocolade weer voorradig komt
SKU: AK09 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Melkchocolade van Akesson’s met 45% cacao met fleur de sel. Gezoet met kokosbloememsuiker.

Daarbij is  ‘fleur de sel’ toegevoegd, ook wel bekend als keltisch zeezout. Zout dus, uit de zee. Maar wel een prijzig zout, en eigenlijk wel een speciale soort. De structuur is fijn, en het blijft ook iets vochtig.

En dan zit er nog kokosbloesemsuiker in. Of dat veel gezonder is betwijfelen wij (suiker is suiker) maar wellicht doet het wat met de smaak. Vast staat dat dit een typische romige melkchocolade is waar al veel lovende woorden gezegd zijn.

Romige & prijswinnend

Niet veel andere chocolades kregen 3 sterren bij de Great Taste Awards, en dan ook nog een gouden medaille bij de Academy of Chocolate.

Voor ons zelf geldt overigens dat dit een typische melkchocolade is die wij als liefhebbers van puur nou net niet waarderen. Maar de medailles spreken voor zich en ook de recensies elders zijn lovend.

Daarbij moet wel opgemerkt dat het zout, dat in korreltjes in de reep zit, mensen zo nu en dan wel afschrikt. De een zegt “geweldige rijke en subtiele smaak”  en vind het zout een perfecte combinatie met het zoet van de kokosbloesemsuiker en de karamelsmaak van de chocolade – de ander noemt het “alsof ik een rots aan zee aan het aflikken ben”. Smaken verschillen, maar dat hoeven we u hopelijk niet te vertellen.

Smaaknotitie: romig, caramel, tintelende aroma-explosies door grof gemalen zeezout (El Sauco)

Ingrediënten: Cacao (45%), kokosbloesemsuiker, melkpoeder, ccacao boter, fleur de sel (1%).

Allergienotitie van de maker: kan sporen van noten, amandelen en gluten bevatten.

 

Extra informatie

Herkomst Cacao

Bali

Tot chocolade gemaakt in

Frankrijk

Gewicht

60 gram

0.000 items
Laat me weten wanneer deze chocolade weer voorradig komt We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.


Verzending: altijd € 2,95. Betaal makkelijk met iDeal of Paypal.