Beschrijving
Of er nog wat ontbrak in ons assortiment van Amano chocolades….ja zeker wel. We hadden al zes chocolades maar er moest er eentje écht écht écht alsnog bij, en dat was deze chocolade.
Waarom deze reep zo speciaal is? De smaak.
Omschreven door de maker als: een zeer vriendelijke maar rijke smaak met prachtige tonen van bergamot, sinaasappel, blauwe bes en lavendel.
En ja, dat zijn smaken puur vanuit de chocolade, vanuit de cacao. En natuurlijk zo bij elkaar niet de meest voorkomende smaaktonen. We gaan nog uitgebreider proeven maar herkennen in ieder geval een rijke smaak, die ook door de toevoeging van (echte) vanille naar boven wordt gehaald. Waar vanille zeker als het geen echte vanille is de smaak ook wel eens al te veel kan sturen (overheersen) weet Amano heel aardig te spelen met de dosering zodat er een mooie balans ontstaat. Niet voor iedereen, als je enkel chocolade zonder proeft is het wennen, maar hier…snappen wij het wel.
Enfin, of er tijdens het maken nog iets speciaals met de cacao wordt gedaan? Geen idee. Kan haast niet anders zouden we denken. In ieder geval…geen toevoegingen.
Toevoeging: de reep vermeld wel ‘een unieke fermentatie‘ van de cacao. Daar zal het geheim zitten van een chocolade met ‘een beetje extra magie’ zoals ze het zelf omschrijven. Blijft alsnog een beetje geheimzinnig, want hoe gaat die fermentatie dan precies anders dan anders? Dat zullen we niet snel te weten komen – maar dat de reep heel speciaal (uniek) smaakt staat vast.
Open de verpakking, ruik….en als je dan weet dat er enkel cacao en een klein beetje vanille bij zit…dan sta je vanzelf versteld. Wij wel in ieder geval!
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, vanille.
Kan sporen bevatten van pindas, noten, soja, tarwe en melk.
paul van dijk –
Zeker een magische chocolade! De toegevoegde vanille is bij de chocolades van Amano fraai (wat mij betreft) en de smaaktonen in deze reep…poeh. De geheimzinnigheid over hoe ‘ie gemaakt is vind ik zelf weer niet zo nodig, een bepaald soort fermentatie, daarbij waarschijnlijk iets toegevoegd. Maar de smaak mag er zijn, dat zeker.
Anneke –
Ik was nieuwsgierig naar een chocolade met ‘bloemensmaken’, ik kon me daar niet zo goed iets bij voorstellen. Deze reep heeft inderdaad duidelijk lavendel en sinaasappelbloesem in de smaak. Het doet mij een beetje aan ‘suikerbeest’ denken. Heel bijzonder, maar niet favoriet. Ik dacht dat hij misschien ook lekker zou smaken bij Japanse whisky, de Hibiki Japanese Harmony. Die heeft ook dat sinaasappelige, bloemige. Of dat had hij… Bij de chocola brandde hij enorm :-(. De chocolade bleef wel aardig overeind.
Maaike –
Dit is inderdaad een bijzondere, lichte chocolade. Als je van Earl Grey thee houd, hou je hier waarschijnlijk ook van. Verder proef ik vooral veel bloemigheid, rozen, lavendel. Een hele leuke chocolade om in een proeverij te gebruiken omdat ie zo anders is.