Beschrijving
Een mooie creatie van Auro, geheel gemaakt in de Filipijnen (tree to bar).
Vegan witte chocolade – dat is sowieso al vrij zeldzaam – en dan nog wel een versie op smaak gebracht met kalamansi (citrusvrucht, een kruising tussen kumquat en mandarijn) en stukjes gekruide koek. Een verrassend en lekker geheel.
Auro heeft de hartjes van de Chocoladeverkopers al weten te veroveren met hun pure origine chocolades – maar ook in deze ‘Taste the Tropics’ danwel ‘Filipino Fiesta’ reeks maken ze erg leuke, lekkere en verrassende chocolades. En natuurlijk zoals al hun chocolades geheel gemaakt in de Filipijnen en met cacao uit de Filipijnen.
Ingrediënten: rietsuiker, cacaoboter, haverpoeder, gekruide koekjes (tarwemeel, plantaardige olie, suikerstroop, sodium bicarbonaat (rijsmiddel), sojameel, zout, kaneel), kalamansi extract, natuurlijk vanille extract, zeezout.
Allergienotitie van de makers: bevat haver, tarwe en soja. Kan sporen bevatten van noten, pinda, melk. Vegan Friendly.
Inhoud 60 gram. Geen enorme chocoladereep dus – wél een heel speciale.
Kelly –
Heerlijke snoeperij. Ruikt al best sterk (zuur, vanille). Smaakt nog sterker: lekker zuur en fris door de kalamansi met een tikkeltje bittere nasmaak. De meest zure en frisse chocola die ik op heb. Op Zotters gevulde …. na, maar dat is dan ook ganache. Het lijkt erg op de vegan lemon cheesecake van Gu die ik laatst op had! Om het met dierlijke cheesecake te vergelijken is het voor mij te lang geleden, maar het heeft niks kazigs ofzo. De koekkruimmels zitten in kleine en grove korrels door de reep, een beetje ongelijk verdeeld. Het is best zoet, maar wel iets minder suikers dan in supermarkt chocola (36gr/100gr). Het zout proef ik niet echt.De verpakking is erg handig en om vrolijk van te worden. En ik vind het top dat het plantaardig is!