Beschrijving
Auro maakt prachtige chocolades in de Filipijnen van cacao uit de Filipijnen.
Ze hebben ook chocolades met smaakjes maar in de Reserve lijn gaat het echt om de cacao. Single estate, van één cacaoboerderij. En uiteraard van prachtige cacao die de chocolade een heerlijk rijke smaak geeft.
In dit geval vanuit Paquibato, nabij Davao City.
Origin: Paquibato,Davao City
Coördinaten: 7.4 Noorderbreedte, 125,4 Oost.
Hoogte: 305 meter.
Andere gewassen op de estate: kokos, lanzones, mangosteen, jackfruit.
Smaakprofiel van de makers: Zoet / bloemig houtig / cacao. Smaaktonen van bloemen, donkere honing en gecarameliseerde noten.
Ze zeggen er over: Gelegen tussen de tropische bergbossen. Paquibato is een gemeenschap die veel fruit bomen kweekt. Dit geeft de chocolade tonen van bos vallei bloemen, donkere honing en noten.
Ingrediënten: cacaomassa, rietsuiker, cacaoboter.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van melk, soja en noten bevatten.
Awards: Brons bij Academy of Chocolate 2019. Brons bij International Chocolate Awards Asia-Pacific halve finale.
Anneke –
Ik vind de chocolades van Auro, voor zover ik ze geproefd heb, allemaal heerlijk. Heel krachtige cacao, zonder dat het heel ‘donker’, bitter of zuur wordt. Maar toch romig, iets kruidig en complex. Heel bijzonder. Begin 2019 op Chocoa in Amsterdam heb ik kennisgemaakt met Auro. Helaas voor mij een beetje aan het einde van de beurs, zodat ik geen zin meer had om alles te proeven. Ik heb toen wat 85% ingeslagen, ik weet niet meer hoe die heette. Maar de 70% chocolades zijn ook heerlijk. Samen met Soma staat Auro absoluut bovenaan bij mijn favoriete chocolademakers.