Beschrijving
100% chocolade van Akesson’s met cacao nibs. De cacao komt uit Brazilië.
Zacht…en krachtig
Dankzij de cacaoboter zacht, de nibs maken de chocoladereep juist weer krachtig.
Leuk weetje: Op het Chocoa 2016 festival combineerden we deze reep met een zeer fijne PX Sherry.
Smaaknotitie van de maker: de chocolade die we van deze bonen hebben ontwikkeld zijn zacht, houtig en aards. De reep heeft ook expressieve tonen die doen denken aan herfstgeuren, tabak & het lokale Piganta fruit.
Ingrediënten: 100% organic cacao
Allergienotitie van de maker: kan sporen bevatten van soja, gluten, lactose & melk.
Anneke –
Ik eet vrijwel dagelijks wat 100% chocolade, en wissel daarbij deze af met de 100% Madagascar van Akesson. 100% van andere makers vind ik vaak toch niet zo lekker. Dit is mijn favoriete 100% reep! De ‘rode’ smaakt, afhankelijk van mijn gesteldheid (het ligt niet aan de reep, maar bijv. aan wat ik eerder gegeten heb) nog weleens onaangenaam zuur of bitter. Deze is altijd zacht en aangenaam, met een lekkere crunch van de nibs.
Anne –
Dit is een van mijn favorieten 100% chocolade, zacht en toch met crunch dankzij de cacaonibs. Zeker ook een aanrader voor degene die nog niet zo bekend zijn met 100% chocoladerepen!