Beschrijving
Een bijzondere combinatie van chocolade met roze peper. De chocolade wordt gemaakt in Frankrijk. De cacao komt van de eigen plantages van Akesson’s en ook de roze peper is door Akesson’s zelf biologisch verbouwd.
De landgoederen van Beril Akesson liggen in de Sambarino vallei nabij Ambanja in Noord-West Madagaskar. Het is zo’n 2000 hectare groot en is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de ‘Ambolikapiky’. Sinds 1920 produceert men hier cacao.
Chocolade met peper: Smaak
De toegevoegde peper is niet heel scherp, eerder bloemig en zacht. Een mooie combinatie bij de licht fruitige chocolade uit Madagaskar van Akesson’s.
De omschrijving van Akesson’s zelf: “In deze subtiele chocolade komt de fruitig zoete smaak en plezierige smaaktonen van citrus en rode bes verrijkt met de bloemige tonen van onze roze peper”
In this subtle chocolate, the fruity-sweet tartness of cocoa, its pleasant flavor notes that evoke citrus and red berries are enriched by the floral notes of our pink pepper.
Ingrediënten
Biologische Trinitario cacao (75%), biologische rietsuiker, biologische cacaoboter, biologische roze peper (2%), GMO vrije sojalecithine.
Allergie aanwijzing: Kan sporen van noten, amandelen, melk, gluten en tarwe bevatten.
Prijzen
Wij kiezen de chocolades er niet op uit, en bieden u graag aan wat onze eigen goedkeuring draagt.
Maar het is leuk om te weten als een chocolade ook in de competities hoge ogen gooit. Deze chocolade won onder meer:
- 2017: Great Taste 3 sterren.
- 2016, Academy of Chocolate: Gouden medaille.
- 2015, Great Taste: Goud- 3 sterren
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen