Akesson’s Madagaskar 75% met wilde peper

4.95

(2 klantbeoordelingen)

75% chocolade uit Madagaskar. Met wilde peper

Uitverkocht

Beschrijving

Verbluffende chocolade combinatie van 75% biologische trinitario cacao en ‘wilde’ Voatsiperifery peper. Van de eigen plantage van Akesson’s in Madagaskar.

De landgoederen van Beril Akesson liggen in de Sambarino vallei nabij Ambanja in Noord-West Madagaskar. Het is zo’n 2000 hectare groot en is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de ‘Ambolikapiky’. Sinds 1920 produceert men hier cacao.

Smaak: mooie combi van fruitige chocolade en bloemige peper

De omschrijving van de verpakking: “Zeer expressieve cacao aroma met een subtiele fruitig zoete wrangheid en mooie smaak tonen van citrus en rode bes” en over de peper “warme aardse smaak die gecompleteerd wordt met een intens bloemig aroma”

Ingrediënten

75% biologische cacao, biologische rietsuiker, voatsiperefery peper, soja lecithine.

Allergie aanwijzing: Kan resten noten, amandelen, melk en gluten bevatten

Prijzen

Wij kiezen de chocolades er niet op uit, en bieden u graag aan wat onze eigen goedkeuring draagt. Maar het is leuk om te weten als een chocolade ook in de competities hoge ogen gooit. Deze mooie reep won onder meer 3 sterren bij de ‘Great Taste’ awards 2015, goud bij de ‘International Chocolate Awards 2015’ en goud bij de ‘Academy of chocolate 2015’.

Extra informatie

Cacao percentage

75%

Herkomst Cacao

Soort Cacao

Trinitario

Biologisch

Biologisch

Gewicht

60 gram

Tot chocolade gemaakt in

Frankrijk

Maker

Akesson's

Chocolade van Akesson's, het chocolademerk van Bertil Akesson. Van eigen cacaoplantages uit Madagaskar en meer. Tot chocolade gemaakt in Frankrijk.

2 beoordelingen voor Akesson’s Madagaskar 75% met wilde peper

  1. Nederlands

    Anneke

    Erg lekker als je zin hebt in wat een echte pepersmaak in je chocolade. Ondanks de 75% en de peper vind ik deze chocolade toch ook echt nog iets zoetigs hebben. Collega’s die ik deze heb laten proeven waren altijd wat overvallen door de bepaald niet subtiele hoeveelheid peper. Het is echter niet zo’n hete peper als bijvoorbeeld chili. Het lijkt meer op zwarte en roze peper, en je blijft echt nog wel wat proeven.

  2. Nederlands

    Nancy

    ik dacht leuk iets aparts bestellen en ik verwachte een subtiele complexe smaak zoals hoe in sommige restaurants men zwarte peper gebruiken in chocoladetaarten maar ik had niet door dat er gewoon STUKKEN peper in de reep zitten, dus bij elke hap heb je gewoon harde brokken peper in je mond en krijg je een nieuwe explosie van pepersmaak, ik vind het qua structuur niet fijn en ik vind de smaak ook veel te heftig, niet omdat het peper/pittig is want ik kan prima surinaams eten met peper en indonesisch eten met alle soorten sambal aan maar dat is hartig avondeten en ik vind de combinatie van zoete chocola met STUKKEN roze peper echt NIET geslaagd! het is ook niet peper zoals chilipeper, jalapeno of madamme jeannette maar roze peper wat ook een aparte bloemige noot heeft wat me aan rozenwater doet denken en ik houd echt NIET van rozenwater in gerechten/toetjes. als je wel van zoet met hartig houdt (bijv ananas op je pizza) dan ga je dit waarschijnlijk wel lekker vinden

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (2)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.