Beschrijving
Donkere melkchocolade met 57& cacao uit Nicaragua & cacao nibs.
Feitoria do Cacao zegt er over:
“Nicaragua’s cacao, zoet en vol met tonen van rozijn en noten zoals pinda of hazelnoot, met daarbij melk toegevoegd. Voor een ‘melkchocolade’ is het cacaopercentage best hoog, in dit geval is de rol van de melk vooral om de intensiteit van de cacao te verzachten en het smaakpalet te verrijken.
Smelt in de mond als boter, en vervuld je zo gelijk met z’n zijdezachte textuur. Een perfecte harmonie van de donkere bitterheid van de cacao en de rijke en zachte smaak van de melk. De cacaonibs voegen nog een knisperige en aromatische extra die de textuur en het mondgevoel verder verrijkt. “
Pairing suggestie van de makers: Mooi om te combineren met een espresso of ‘caffe latte’, maar ook een mooie verrassing bij een stout bier.
Ingrediënten: cacaobonen (Nicaragua), cacaoboter, rietsuiker, afgeroomd en vol melkpoeder (Portugal – Azoren). Cacao min. 57%.
Awards: won een bronzen medaille bij Academy of Chocolate 2018 & International Chocolate Awards EU 2018.
Caspar –
Krachtige cacaosmaak, ook door de aanwezige nibs, maar toch zacht genoeg (door de melk) om mijn vrouw te plezieren (die houdt niet zo van dat pure). Ik vond het ook heerlijk, maar hou juist iets meer van dat krachtige. 4 sterren dus.