Beschrijving
Weinig bitter, wel lekker fruitig zuur. De cacao van Kokoa Kamili uit Tanzania wordt vaker gebruikt in 100% chocolades, en dat lijkt ons een goede en logische keus – de cacao is erg fruitig.
Zoals Cacaonect – distributeur van de cacao – de smaak van de cacao omschrijft: “The beans have a fantastic sourness enriched by fruity notes, specifically apples and cherries. There is a very interesting dried vegetative undertone which is complementary to the pallet of fruity flavors. The after tone has a good chocolatey taste combined with an extremely fruity explosion and a good acidity. The bitterness is a very friendly one.”
Natuurlijk is het daarna nog aan de chocolademaker om de cacao te malen & roosteren, en zo is elke 100% chocolade van deze cacao toch weer mooi net even anders, juist wat chocolade zo leuk maakt. Je kunt zo ook de versies van bijvoorbeeld Fossa en Raaka proeven voor een mooi vergelijk.
Ingrediënten: cacao.
Inhoud 70 gram.
Allergienotitie: Kan sporen van melk bevatten. Gemaakt in een werkplaats vrij van noten.
Awards: zilver bij Academy of Chocolate 2018, zilver bij International Chocolate Awards 2019
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen