Beschrijving
In Scandinavië zijn best wat bean to bar chocolademakers te vinden. De veelbekroonde held Friis Holm in Denemarken trekt misschien wel een beetje de kar, en Omnom uit IJSland zet ook eigenzinnig de toon.
Maar ook op andere plekken wordt fijne chocolade gemaakt. Standout hadden we al in ons assortiment, en waarderen we om hun heldere smaken in hun chocolades met 2 ingrediënten.
Nu komt daar Fjåk bij. Uit Noorwegen. Ook weer makers van een mooie reeks single origin chocolades, nu wel met wat toegevoegde cacaoboter. Maar ook weer – zoals bij Standout – proeven we heel ‘heldere’ smaken. En dat waarderen we.
En – nu ook weer – geheel biologisch.
Wat dat betreft zijn Standout & Fjåk goed aan elkaar gewaagd, en héél erg leuk voor alle wat meer ‘geavanceerde’ chocoladeproevers om naast elkaar te proeven en te vergelijken. Maar ook op zichzelf heel fijn om te proeven. Het heldere smaakprofiel maakt het sowieso leuk voor een proeverij – of je nu begint met chocolades proeven of dat al vaker doet. Met chocolades als deze is het makkelijk ontdekken hoe veel veelzijdiger chocolade is dan ‘chocoladesmaak’.
Smaakomschrijving van de maker: zachte pure chocolade met tonen van abrikoos en tonen licht geroosterde koffie.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter.
Biologisch gecertificeerd.
Allergienotitie van de maker: gemaakt op een plek waar ook noten, melk en gluten worden verwerkt.
Awards: bekroond met zilver bij Academy of Chocolate 2022
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.