Beschrijving
Met cacao vanuit Kablon Farms in de Filipijnen – 70% puur en gemaakt door Mark Schimmel van ‘Krak Chocolade’ de (formidabele) bean to bar chocolademaker in Ermelo.
Bij Kablon Farms verbouwen ze de cacao tussen van andere bomen. Van fruit tot kokosnoten en zwarte peper. De cacao is zeer gevoelig voor wat er in de omgeving gebeurd en ook de smaak van de cacaovruchten wordt beinvloed door zowel de grond als de bomen die er omheen groeien. Zo heeft dit dus ook invloed op de uiteindelijke chocolade.
Na het oogsten wordt de cacao vier dagen gefermenteerd in houten kisten en dan van 5-7 dagen zongedroogd.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter
Smaaknotitie van Krak: De cacao heeft een laag zuurgehalte, milde bitterheid en een hint van tropisch fruit, zwarte bessen en bloemen
Won – leuk om te vermelden – zilver bij Academy of Chcoolate 2022. Brons bij de International Chocolate Awards EU in 2017.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.