Beschrijving
Voor liefhebbers van de pure bessensmaak is dit genieten. Goed zuur, geen poespas, er is niet zuinig gedaan met toevoegen van de bessen. En dat voel je in de mond. Goed zuur en astringent, je voelt je kaken samentrekken.
Deze pure chocolade is gemaakt met cacao (Dominicaanse republiek) en heeft bosbes als toevoeging.
Standout is een bean to bar chocolademaker in Zweden, ze werken met diverse origine cacao soorten van Guatemala tot India en Peru. Wat ons betreft uitstekend, we genieten erg van de serie pure chocolades omdat die wat ons betreft goed de essentie van de cacao naar voren laten komen. De cacao laten spreken, om het anders te zeggen.
Nordic Nature: bosbes
In deze Nordic Nature serie gaat Standout vanuit daar een stap verder en zoekt de combinatie met ingrediënten uit de Scandinavische natuur. Zo onstond deze chocolade met blauwe bes en is er ook nog een versie met zwarte bes en tenslotte een met sparrentoppen. Mooi om te zien hoe de inspiratie uit de omgeving kan inspireren, en wat ons betreft zeer treffende keuzes. De smaken zijn krachtig, niet als je iets zoekt dat heel harmonieus en lieflijk is, maar wel uitstekend als je wil kennismaken met de puurheid van de (stoere) Scandinavische smaken, recht uit de natuur.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, bosbes
Allergienotitie: kan sporen van melk bevatten.
Biologisch gecertificeerd.
Bean to bar gemaakt in Kållered, Zweden (net onder Gotenburg)
Martin –
Great taste in spring. Very fruity, not to sour. We enjoyed it…