Beschrijving
Prachtige biologische 100% chocolade van Akesson’s eigen plantage ‘Ambolikapiky’ in Madagaskar. Zeer zacht!
De landgoederen van Beril Akesson liggen in de Sambarino vallei nabij Ambanja in Noord-West Madagaskar. Het is zo’n 2000 hectare groot en is onderverdeeld in kleinere plantages zoals de ‘Ambolikapiky’. Sinds 1920 produceert men hier cacao. Naast 300 ton aan trinitario cacao, komt er een kleine hoeveelheid criollo cacao vandaan, ongeveer twee ton per jaar.
Smaak
Voor wie graag eens een ultiem pure chocolade wil proberen is dit zeker een prachtige start, met name dankzij ruim aanwezig cacaoboter is de smaak echt heel zacht.
De omschrijving van de verpakking: “Zeer expressieve cacao aroma met een subtiele fruitig zoete wrangheid en mooie smaak tonen van citrus en rode bes”
Ingrediënten
100% biologische cacao. Bevat cacabonen, cacaoboter en 1/1000e aan sojalecithine.
Allergienotitie van de maker: kan sporen bevatten van noten, amandel, soja, melk en gluten
Recensies
Beantobar.be schreef onder meer: ” Texture and melt of the chocolate are superb” en “People who want to try a high percentage bar which still retains the wonderful flavors of fine cacao are in for a treat! ”
60 Seconden Videorecensie:
Awards: elk jaar opnieuw veelvuldig bekroond. Zilver bij Aoc2017
Bart Dam –
Goed gebalanceerde smaak, het is wel duidelijk waarom deze chocolade vaak in de prijzen valt. Lekker zacht ook. Misschien wel mijn favoriete 100% reep op het moment.
Liv van Aarsen –
Enorm lekkere pure chocolade voor een scherpe prijs!
Aad –
Ik vind deze een vieze smaak hebben, ik nog niet eens 1 ster waard