Beschrijving
Witte chocolade met 43% cacaoboter van Akesson’s Bejofo Estate in Madagaskar.
Omschrijving van de makers:
Gecertificeerd biologisch. Gelegen in de Sambirano Vallei in het Noordwesten van Madagaskar. Daar is de Bejofo Estate van Bertil Akesson’s, verspreid over ongeveer 2000 hectare.
Sinds 1920 wordt er wereldberoemde aromatische cacao geproduceerd. Heden ten dage gebruiken topkoks & top chocolademakers van over de hele wereld de cacao van deze Estate. We gebruiken deze bonen om onze eigen cacaoboter te maken, in Madagaskar. En deze witte chocolade is de eerste ‘single estate’ witte chocolade. We gebruiken een hoog gehalte cacaoboter die we niet ontgeuren, om de authenticiteit van dit ingrediënt te behouden.
Recensies
“A little smokey, very creamy, somewhat cheesed, sweet. The aroma and taste matched. Overall, this Akesson’s bar was not just a sophisticated white chocolate, but a sophisticated chocolate full stop” (Chocolate Indulgence)
Awards: goud bij Aoc 2017.
Ingrediënten
Cacaoboter, melkpoeder, suiker.
Allergie-aanwijzing van de makers: Kan bevatten noten, pinda’s, melk, lactose en gluten
Felix –
Eerste keer dat ik witte chocolade heb geprobeerd die niet uit de supermarkt komt, en het is toch echt een heel andere ervaring.
Maar naar mijn mening een welkome ervaring, want in plaats van hoofdzakelijk suiker, melk, en vanille proef ik hier veel meer cacao van de cacaoboter. Het heeft op een interessante manier iets weg van café au lait, maar dan zonder koffiesmaak (hoewel die beschrijving misschien niet al te behulpzaam is)
De nasmaak is ook aangenaam met een misschien zelfs romige kwaliteit.
Jo –
Wow heel speciaal. Marsepein, mandarijn, banaan en lychee proef ik erin. Super om met de feestdagen zoals Halloween er puur van te genieten of om over je tiramisu te raspen.
Aad –
Zeer goede chocolade
Anne –
Zachte witte romige chocolade, met een banaan achtige smaakje erin, bijzonder.