Beschrijving
Een pure 70% chocolade van cacao & suiker uit Madagaskar en ook geheel tot chocolade gemaakt in dat land.
De recensies elders zijn lovend, won ook nog een zilveren medaille bij de Academy of Chocolate. Wij zelf zijn iets minder enthousiast over de smaak – moeten we eerlijk zeggen – er zit nogal een overheersend bitter in dat we zelf niet zo in chocolade waarderen. Maar ach…mooi als je van iets donkerder gebrand houdt, richting espresso. Elders wordt de smaak als zeer zacht en fruitig omschrijven. Niet wat wij er in herkennen maar misschien u wel – smaken verschillen. Kan ook per batch verschillen natuurlijk, misschien was de reep die wij proefden nét iets donkerder gebrand en als je deze chocolade bestelt en proeft denk je, huh waar hebben ze het over wat is ‘ie subtiel. Ook dat maakt chocolade proeven extra leuk.
Vast staat dat er in ieder geval dat u met de aankoop van deze chocolade een écht Afrikaans product in handen heeft – 100% gemaakt in Madagascar, en dan nog biologisch ook. Dat is heel wat waard!
Ingrediënten: 70% cacaobonen, rietsuiker. Beide afkomstig van Madagascar
Allergiemelding van de makers: kan sporen van noten en melk bevatten.
Awards: zilveren medaille bij AOC2017.
Caspar –
Heerlijk. Dit is waarom ik van chocolade hou! Krachtig maar (naar mijn smaak) toch niet te bitter. Fruitiger naarmate de smaak vordert. Onweerstaanbaar!