Beschrijving
“Gianduia is een stijl van chocolade voor het eerst ontwikkeld in de Piedmonte regio van Italië. Volgens de legenda was cacao tijdens de Napoleontische oorlogen schaars. Een inventieve geest probeerde de cacao te vervangen door hazelnoten en al voor ze ‘molto bene!’ konden roepen was er een nieuwe chocolade geboren, genoemd naar een pop – Gianduia.
We roosteren hazelnoten uit Nieuw Zeeland en malen ze samen met de cacao om een Gianduia te maken, maar dan ‘Kiwi-style’ – zacht en fijn met pure hazelnoten smaak.”
Ingrediënten: cacao 45% (cacaobonen, cacoaboter), rietsuiker, hazelnoten (30%)
Allergienotitie van de makers: Kan sporen bevatten van melk en noten
Awards: brons bij International Chocolate Awards 2017, Goud bij Academy of Chocolate 2017
Marike –
Heerlijk zachte chocolade! De smaak van hazelnoten is zeker aanwezig maar mocht van mij wel nóg sterker (maar er zitten dan ook geen hele stukken hazelnoot in waardoor je die kick krijgt). Dit is een blijvertje!
Michelle –
Verrukkelijk romig en geroosterde hazelnoot smaak. Niet te zoet.