Beschrijving
Morin’s 63% pure chocolade ‘Chanchamayo’ uit Peru.
De smaak van deze chocolade
“De cacao is gecultiveerd in het centrale regenwoud van Peru. Citrus fruit aroma’s kietelen voorzichtig de smaakpapillen. Kruidig en met een sterke cacaosmaak maar blijft zacht met een hint van honing”, zegt Morin zelf
Daarbij schrijf Morin ook zelf over de eigen smaaknotitie: “De genoemde aroma’s komen voort uit onze eigen beleving van de chocolade en moeten je eigen smaakbeleving niet overheersen” – oftewel: ontdek vooral zelf wat deze reep bij je oproept.
Ingrediënten
Bevat: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, zonnebloemlecithine
Allergie notitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.
Awards: zilver bij Academy of Chocolate 2022. zilver bij Academy of Chocolate 2017. Zilver bij International Chocolate Awards EU.
Over de maker: Morin
In Donzère in de Franse Provence (zo’n vijftig kilometer boven Avignon) maakt het bedrijf al sinds 1884 chocolade en sinds 1958 dan ook echt zelf van boon tot reep. Vader André begon hier toen mee en gaf de naam aan het bedrijf (officieel dan ook ‘A Morin’), tegenwoordig heeft zoon Franck de leiding.
Een mooie rijke traditie, een echt familiebedrijf en een rijk assortiment aan single origine chocolades.
Zie hier ook een mooi interview uit 2012 op de ‘Salon de Chocolat’ in Parijs met Franck Morin:
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen