Beschrijving
Een bijzonder mooie 100% chocolade van Original Beans.
Zoals altijd – de vervaardiging is door Felchlin – vol smaak en met een wat ons betreft zeer prettige, of eigenlijk gewoon geweldige, manier van smelten. Een uitstekende 100% chocolade voor elke collectie en alle liefhebbers.
Smaak
Van de makers: “Tonen van gedroogde bloemen en gras.”
Over de cacaoboon
Original Beans vertelt: De Chuncho cacao kan gevonden worden in Cusco, Junín en Ayacucho, en is een range van verschillende variëteiten en niet zo zeer een homogene groep.
Ze zijn geïdentificeerd als inheemse Peruaanse cacao en genetisch onderdeel van de grote ‘Forastero del Alo Amazonas’ groep. Maar het wetenschappelijk onderzoek is nog gaande.
bram –
Voor een 100% is dit een bijzonder zachte chocolade; niet overdreven bitter, niet uitzonderlijk zuur. Een goede balans van smaken, volstrekt anders dan de meeste 100% chocolades die ik ken.
De smaak is complex van begin tot einde; in ieder geval is dit niet de intense groenige drop sensatie of de diepe, donkere cacao die je vaak bij dit soort chocolades treft. Welke smaken dan wel? Het meest nog lijkt het bij vlagen op een frisse Matcha thee. Een fascinerende 100% chocolade; voor liefhebbers een grote aanrader!
Oscar –
ik ben het eens met bram. Inderdaad verrassend lekker deze. Is fruitig en zacht van smaak. Maar hangt wel een prijskaartje aan.
Robert –
Voor een 100%: Onverwacht zacht, diep maar zoet. Mooie citrus, of zelfs “floral” boventonen. Wonderfull !! Laten smelten ipv kauwen 🙂