Beschrijving
75% chocolade van forastero cocoa uit Brazilië.
Bertil Åkesson en Angelo Calmon de Sa kochten in 2009 de ‘Fazenda Sempre Firme’ plantage. Deze bevindt zich in Bahia, Brazilië. De plantage van 120 hectare is gelegen in de ‘Mata Atlantica’, het wilde bos met de hoogste biodiversiteit op aarde. Bertil & Angelo hebben zich ingezet de sociale structuur te herstellen en verbouwen de traditionele en bijzondere forestera variant met de naam ‘parashinho’ die naar ze zeggen begin 20ste eeuw ook de glorietijd van Bahia veroorzaakte.
Chocolade Smaaknotitie:
Zacht, hout, aards. Met expressieve tonen van herfstgeur, tabak en het lokale pitanga fruit. (Smaaknotitie van Akesson’s)
Prijswinnende chocolade
Deze reep won in 2014 drie sterren bij de ‘Great Taste Awards’ en bij de Academy of Chocolate in 2012 won hij goud in de categorie ‘beste pure chocoladereep’.
2017: zilver bij de International Chocolate Awards EU
Jo –
Zeldzaam ,uniek, subliem en het beste wat je kan krijgen betreft chocolade naar mijn mening. Een terechte winnaar.