Beschrijving
Auro maakt prachtige chocolades in de Filipijnen van cacao uit de Filipijnen.
Ze hebben ook chocolades met smaakjes maar in de Reserve lijn gaat het echt om de cacao. Single estate, van één cacaoboerderij. En uiteraard van prachtige cacao die de chocolade een heerlijk rijke smaak geeft.
Origin: Saloy, Davao City
Coordinaten: 7.3 Noorderbreedte, 125,4 Oost.
Hoogte: 351 meter.
Andere gewassen op de estate: kokos, banaan, avocado, lanzone & rambutan.
Smaakprofiel: Zoet, zuur en licht houtig en floraal. Zeer lange nasmaak.
Ze zeggen er over: Gelegen in de tropische bergen, wordt Saloy gevoed met vers bronwater dat door de weelderige bossen stroomt en de chocolade een zeer dynamische smaak geeft van kruiden, bergamot en kers.
Ingrediënten: cacaomassa, rietsuiker, cacaoboter.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van melk, soja en noten bevatten.
Awards: 2 sterren bij Great Taste Awards 2018 en zilver bij Academy of Chocolate 2019
Anneke –
Ik vind de chocolades van Auro, voor zover ik ze geproefd heb, allemaal heerlijk. Heel krachtige cacao, zonder dat het heel ‘donker’, bitter of zuur wordt. Maar toch romig, iets kruidig en complex. Heel bijzonder. Begin 2019 op Chocoa in Amsterdam heb ik kennisgemaakt met Auro. Helaas voor mij een beetje aan het einde van de beurs, zodat ik geen zin meer had om alles te proeven. Ik heb toen wat 85% ingeslagen, ik weet niet meer hoe die heette. Maar de 70% chocolades zijn ook heerlijk. Samen met Soma staat Auro absoluut bovenaan bij mijn favoriete chocolademakers.