Beschrijving
75% Madagaskar cacao van Akesson’s met zwarte peper.
De cacao komt van de eigen ‘Ambolikapiky plantage’ van Akesson’s. En de peper ook! Echte ‘single plantation’ chocolade dus, in dit geval van de trinitario variëteit en met zwarte peper.
Smaaknotitie (el Sauco): Mooi samenspel van volle fruitige chocolade met kruidige, grof gemalen peper. Tonen van rood fruit en pijnboompitten. Hints van fris groen fruit.
Awards: Won onder meer 2 sterren bij de Great Taste Awards 2016, Brons bij Academy of Chocolate 2016 & zilver bij International Chococlate Awards 2016 in de categorie ‘best flavoured bar’.
2017: Zilver bij wereldfinale Intarnational Chocolate Awards. 3 sterren bij Great Taste Awards
Reviews:
- Chocoblog waar eigenlijk gezegd wordt: hou je van peper in je chocolade dan is ‘ie geweldig. Hou je niet van peper, dan niet.
- C-spot plaatste ook een recensie. Zonder abonnement kun je in ieder geval het smaakprofiel inzien
Ingrediënten: caco, rietsuiker, cacaoboter, soja lecithine, zwarte peper (2%)
Allergienotitie van de maker: kan sporen bevatten van noten, amandelen, melk en gluten
De chocolade, rietsuiker en peper zijn biologisch gecertificeerd.
Felix –
Met de eerste hap meteen een favoriet. De zwarte peper geeft een fijne nasmaak na het zoete en bittere van de chocolade. Niet eentje om snel weg te werken, maar met een lekker kopje langzaam van genieten.
Caspar –
Wie had kunnen denken dat zwarte peper goed samengaat met chocolade? Ik had wel eens gehoord dat de Inca’s chilipepers bij hun chocola deden, maar dat is toch iets anders. De zwarte peper-smaak vult de chocoladesmaak aan, staat er niet los van zoals bv bij zeezoeut (vind ik). Nu moet ik wel zeggen dat ik persoonlijk de pepersmaak iets te sterk vond. Niet te pittig, maar de smaak op zich. Maar dat is waarschijnlijk persoonlijk. Toch scoort hij daardoor helaas geen 5 sterren in mijn chocowereld…
Alicia Hobbel –
Ik keek er naar uit, omdat die met roze peper zo goed bevallen was én omdat ik hou van zwarte peper. Toch vond ik het in dit geval niet zo goed uitpakken. De peper is te scherp en de smaken vormen geen harmonieus geheel, de peper overheerst de chocolade zo dat je hem bijna niet meer proeft.