Beschrijving
Jazeker, ook van deze Nicaragua cacao heeft Omnom een melkchocolade gemaakt. Een donkere melkchocolade met 50% cacao. En hoe!
Nou hoe? Gewoon, zoals dat gaat bij craft chocolate. Beetje roosteren, malen, concheren. Maar nee, daar moeten we niet oneerbiedig over doen. Het komt echt heel nauw. Vooral als je er keer op keer een bijzondere chocolade van wil fabriceren. Onder verschillende omstandigheden: immers, de cacao oogst is elk jaar net weer even anders. Het weer heeft invloed op de groei van de cacao, en uiteindelijk ook op de smaak. En trouwens, dat hele roosteren moet ook precies, en ook de rest van het proces van cacao tot chocolade dat is echt wel even werk voor je dat onder de knie hebt. Laat staan dat je er keer op keer iets geweldigs weet te maken.
Nouja, Omnom komt heel aardig in de richting. En dan nog zo’n verpakking erbij… genieten, genieten.
Ja, zo’n reep kost wat, maar dat mag ook wel met zo’n speciale chocolade, gemaakt van prachtige cacao, en met IJslandse melk en geheel gemaakt in Reykjavik.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter, melkpoeder, zonnebloemlecithine.
Awards: Zilveren medaille bij de Europese International Chocolate Awards 2017. Bij de wereldfinale gepromoveerd tot goud. Bij de wereldfinale 2018 uitgeroepen tot best in competition.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen