Beschrijving
Krak (Mark Schimmel) maakt niet enkel enorm bijzondere origine chocolades, hij waagt zich dit keer ook aan iets heel anders. Een witte chocolade met uiteraard de niet meer dan logische combinatie van vanille maar daar stopt het niet….er komt ook nog 5% hibiscus bij!
De hibiscus maakt de chocolade niet alleen lekker fris van smaak, mooi bij het romige zoete van de witte chocolade met vanille, maar ook nog eens goed paars van kleur. Bijzonder!
Ingrediënten: cacaoboter, rietsuiker, melkpoeder, hibiscus, vanille.
Awards: zilveren medaille bij de International Chocolate Awards EU 2018.
kellysiebers –
Ik ben gek op witte chocola, hibiscus en vanille en dus ook op deze reep!
Het is heel romig, vol van smaak en de hibiscus maakt het wat dieper, frisser en fruitiger (tja hibiscus is een bloem, maar dit is hoe ik het zou beschrijven).
De reep is bruin van kleur, dat had ik niet verwacht, want hibiscus thee is altijd rood.
Aan te raden voor bij een kop hibiscus thee trouwens! Bv ‘Emotional detox’ van Shoti Maa.
Beduidend minder suiker dan in normale witte chocola (30 vs 45 gr/100gr),maar nog steeds lekker zoet en voller van smaak, omdat er meer cacaoboter in zit.