Beschrijving
Pure chocolade van 100% cacao uit Peru. Ondertitel: “Chanchamayo”.
De smaak
“Groeit in het centrale regenwoud van peru – de cacao heeft sterke aroma’s van citrus fruit – tangerine, sinaasappel en grapefruit- en amandel.” zo zegt Morin zelf op de verpakking.
Verder schrijven ze overigens ook: “De genoemde aroma’s komen voort uit onze eigen beleving van de chocolade en moeten je eigen smaakbeleving niet overheersen” – oftewel: ontdek vooral zelf wat deze reep bij je oproept.
Ingrediënten
Bevat: cacaobonen. (en verder niets) Met biologisch keurmerk.
Allergie notitie van de maker: kan sporen van melk, noten en sesam bevatten.
Over de maker: Morin
In Donzère – Zuid Franrijk, de Provence (zo’n vijftig kilometer boven Avignon) maakt het bedrijf al sinds 1884 chocolade en sinds 1958 dan ook echt zelf van boon tot reep. Vader André begon hier toen mee en gaf de naam aan het bedrijf (officieel dan ook ‘A Morin’), tegenwoordig heeft zoon Franck de leiding.
Een mooie rijke traditie, een echt familiebedrijf en een rijk assortiment aan single origine chocolades.
En laten we dan ook de mening van Georg Bernardini uit ‘Chocolate – the reference standard‘ naar voren komen: “Voor mij heeft Franck Morin het hoogste niveau bereikt en is aangekomen in de Champions League met zijn chocolades”
Zie hier ook een interessant interview uit 2012 op de ‘Salon de Chocolat’ in Parijs met Franck Morin of bezoek de website.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen