Beschrijving
De craft chocolademakers uit Reykjavic van Omnom weten hoe ze chocolade maken moeten. We kenden al hun prachtige Madagskar, die we als we het in gekke termen moeten omschrijven als ‘loepzuiver’ willen omschrijven. Ook hun lichtere (melk) chocolades met toevoegingen kenden we, en waardeerden we al. Om hun romigheid, en de perfecte uitvoering.
Dan is het voor ons, als Chocoladeverkopers, en toch wel liefhebbers van puur – zeker verheugend als we ook repen als deze kunnen aanbieden (en proeven) – de Tanzania 70% – een pure chocolade dus met 70% Tanzaniaanse cacao.
In tegenstelling tot andere makers is Omnom wat karig in wat ze op de verpakking zetten over waar de cacao dan precies vandaan komt, waar in Tanzania. Maar dat zal er ook mee te maken hebben dat de verpakking van Omnom volledig in het teken staat van design. En wat voor design…deze verpakkingen zitten toch wel ergens bovenin de top van de lijst van parels onder de chocolade verpakkingen. En online is er alsnog heel veel over Omnom te vinden.
Smaaknotitie van de maker: abrikoos, rozijnen, hazelnoot.
Ingrediënten: cacaobonen (tanzania), rietsuiker, cacaoboter
Gosia –
Interesante complexe chocolade. De geur is nootachtig maar je kan ook lekker cacao van goede kwaliteit ruiken. De smaak ontwikkelt zich naarmate je een stuk chocolade in jouw mond hebt. Eerst is iets bitters, lijkt op amandelen, verder wordt hij lekker zoet en op een moment wordt hij zuurachtig en fruitig. Hoewel de chocolade geen noten en vruchten bevat, kan je ze wel proeven. Er gebeurd best veel in een klein stukje. De verpakking en de vorm van de chocolade zijn ook mooi en minimalistisch. Ik heb een deel van deze chocola gebruikt om koekjes te bakken. Ze hebben echt diepe smaak gekregen.