Beschrijving
En zo maakte ook Friis Holm een biologisch gecertificeerde chocolade. De O’Payo 50%, dit is dus de melkchocolade versie.
De cacao komt uit Waslala, uit het Bosawas natuurreservaat in de bergen van noordoost Nicaragua – het grootste reservaat van Centraal Amerika. Meer lezen over dit reservaat kan op wikipedia.
Smaak
Friis Holm omschrijft zelf enkel: romige melkchocolade. Half om half.
Wij hebben de chocolade nog niet geproefd, maar mocht je naar een geweldige melkchocolade zoeken dan kun je met deze reep waarschijnlijk niet heel erg de plank mis gaan. De pure versie was in ieder geval grote winnaar bij de International Chocolate Awards 2016.
De ingrediënten
Cacaobonen, suiker, melkpoeder, cacaoboter
Allergie-notitie: kan sporen van melk bevatten.
De maker
Mikkel Friis Holm uit Denemarken. Een mooi inleidend artikeltje over hem vonden wij hier. Of bezoek zijn website voor meer achtergrond.
Awards: won ‘best in competition’ bij de International Chocolate Awards 2019 wereldfinale. Daarmee door de jury bekroond tot ‘beste melkchocolade ter wereld’. Niet gek!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen