Beschrijving
De 62% versie van deze reep mag dan tot beste chocolade ter wereld zijn bekroond (best in competition Internatinonal Chocolate Awards 2019) – deze versie met net iets meer cacao vinden wij persoonlijk beter.
Bevat enkel cacao & suiker. En toch proef je zoveel meer. Wij dachten bij het blind proeven van de reep heel sterk aan (thomson) rozijnen. En bij herproeven proef je meer en meer. Een van de mooiste kanten van ons werk als chocoladeverkopers, dat we geleerd hebben dat er zoveel smaaktonen verborgen kunnen zitten in cacao en daarmee in chocolade. Zoals Fu Wan ze omschrijft: rozijn, toffee, noten, tropisch fruit, drop & vanille.
Bij herproeven komen we bij meerdere chocolades van Fu Wan toch ook smaaktonen tegen die we zelf minder waarderen. Ietwat metalig? Misschien zelfs muf? Maar ook dat is het mooie van cacao proeven. De ene keer ben je helemaal overtuigd, dan toch weer niet, en misschien zeggen we volgende week weer dat we deze repen heerlijk vinden.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker.
Bekroond met zilver bij de International Chocolate Awards wereldfinale. Tree to bar gemaakt in Ping Tun Taiwan, direct van Taiwanese cacaobomen is er ter plekke cacao van gemaakt en daarmee ook weer ter plekke de chocolade. We hebben het idee dat de jury deels zo lovend is geweest vanwege dat concept, want we moeten eerlijk zijn – er zijn chocolades met een sprankelender smaakprofiel, zoals Soma. Maar die zijn dan niet direct waar de cacao groeit gemaakt. Ook zal meespelen dat kwaliteitscacao uit Taiwan feitelijk nog amper bestond en Fu Wan een van de eersten is die zich er met veel zorg voor inzetten. De cacao verbouwen, experimenteren met fermentaties. Kortom – zich vol inzetten voor goede en eerlijke chocolade.
Awards: zilver bij Academy of Chocolate 2022, zilver bij International Chocolate Awards wereldfinale.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen