Beschrijving
Naast de pure chocolade, zoals de bekroonde Ping Tung 62 en 70% maakt Fu Wan in Taiwan ook een aantal mooie repen met smaaktoevoegingen. Zoals deze 62% pure chocolade met witte peper en fleur de sel.
De inspiratie voor de makers kwam naar zeggen van de makers van een verfrissend bier op een warme en vochtige zomerse nacht. Ja, de zomerse nachten in Taiwan zijn wel even anders dan hier in Nederland natuurlijk.
De smaak… de witte peper gaat je overweldigen. Sowieso is witte peper veelal best scherp, niet zozeer pittig maar wel doordringend. En dat is ook hier zo. Een smaak die blijft hangen. Zeker samen met het zout. En dit alles mooi in combinatie met de chocolade, al zou je ook kunnen zeggen dat de peper nogal overheerst. Maar de cacao heeft ook een sterke smaak. Dus bij opnieuw proeven zien we best een aardige balans. Maar dat de peper krachtig van smaak is, en minuten later nog blijft hangen, ja dat is een ding dat zeker is.
Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter, witte peper, fleur de sel.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van soja, noten, pinda, melk, ei en tarwe bevatten.
Awards: zilver bij de wereldfinale van de International Chocolate Awards
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.