Morin – Esmaraldas Ecuador 100%

6.95

Fijn biologische 100% chocolade van cacao uit Esmeraldas, Ecuador

Smaaknotitie van de maker: notig, kruidig, vegetaal

Uitverkocht

Artikelnummer: MOE11 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

M0oie notige 100% chocolade van cacao uit de regio Esmeraldas in Ecuador. De franse chocolademaker Morin maakt er deze mooie chocoladereep van.

Smaaknotitie: deze 100% cacao uit de Esmeraldas provincie brengt een kruidig karakter met vegetale en notige smaaktonen.

Ingrediënten: cacaobonen (biologisch)

Allergienotitie van de maker: kan sporen bevatten van melk, noten en sesam.

Awards: won een bronzen medaille bij de International Chocolate Awards 2019.

Morin geeft ook nog een mooi algemeen advies bij de 100% repen:

“Wat je in je handen hebt is de essentie van cacao, het directe resultaat van de combinatie van het terroir van de cacaobomen en het werk van de cacaoboeren. Om deze 100% cacao chocolade volledig te waarderen adviseren we om zo geduldig mogelijk te zijn. Laat een klein stukje smelten in de mond om alle smaken naar voren te laten komen”

Verder nog over deze specifieke cacao zegt Morin:

Deze cacao groeit in het noordelijke deel van de provincie Esmeraldas, dat wordt bedekt door een tropisch bos. De dorpen liggen voornamelijk aan de rand van de rivieren en het traditionele vervoermiddel is de kano. De cacaoboom is inheems in de regio en heeft altijd bijgedragen aan de economische steun van de gemeenschappen.

Het wordt gekweekt in agroforestry, in de schaduw van verschillende soorten bomen zoals mango, banaan, kokosnoot, sinaasappel en hout. Cacao wordt op traditionele wijze geteeld en de peulen zijn geel en hebben een korrelige uitstraling. Zeer weinig gecultiveerd met Trinitarios-coco’s, deze zone presenteert bijna geen mengsel van variëteiten. Het bevat de “Nacional” cacao, erg populair en bekend om zijn karakteristieke smaak “arriba”. Het wordt uitsluitend in Ecuador verbouwd en vormt slechts 2% van de wereldproductie.

Er zijn 22 herinneringscentra voor verse cacaobonen waar boeren hun bonen twee dagen per week kunnen brengen en onmiddellijk worden betaald volgens het opgegeven gewicht. Een kano of een vrachtwagen brengt de bonen naar het verwerkingscentrum na de oogst. De bonen worden vervolgens gefermenteerd, gedroogd en verpakt.” (gt)

Extra informatie

Herkomst Cacao

Tot chocolade gemaakt in

Frankrijk

Cacao percentage

100%

Gewicht

100 gram

Maker

A. Morin

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Toon alleen beoordelingen in Nederlands (0)

Wees de eerste om “Morin – Esmaraldas Ecuador 100%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.