Beschrijving
Dat meer dan 100% niet kan bij chocolade begrijpt eenieder, maar Pacari noemde de reep tot voorkort ‘101%’ omdat er 1% nibs (ongemalen cacao stukjes dus) bij zit. Daarmee wel extra krachtig en ‘puur’ van smaak – maar uiteraard nog steeds ‘gewoon’ 100% cacao. Waarvan een deel dus ongemalen. Kortom…gemalen cacao, en cacaonibs, en verder hélemaal niks. Leuke creatie!
De smaak wordt gekenmerkt door de krachtige aardse donkere smaak, de nibs voegen daar aan toe ook door de krokante structuur van de stukjes. Zo ervaar je de cacao zoals ‘ie (gedroogd) uit de cacaovrucht komt.
De cacao is overigens dus geheel ‘raw’ dus ongeroosterd. En ook nog biologisch. Leuk voor wie daar de voordelen van ziet. Qua smaak, of gezondheid, of andere redenen – ook voor cacao ceremonies weten we dat er vaker de voorkeur wordt gegeven aan rauwe cacoa.
Allergienotitie: kan sporen bevatten van noten, pinda’s en gedroogd fruit.
Ingrediënten: 100% cacao (waarvan 1% nibs).
Vrij van gluten en soja. Vegan. Gemaakt in Quito, Ecuador. Van boom tot reep gemaakt in Ecuador.
Patty –
De beste chocolade na zelf gemaakte ,maar gemak dient de mens .en deze overtreft alle choco. dubbel hoeveel heid gelukstofjes dus alle zintuigen positief geprikkeld , en voldoening na n paar blokjes , rauw suikervrij en niet te bitter zoals je zou verwachten precies in balans