Beschrijving
De honing in deze chocolades komt van ‘You’re a Honey’ – in het gebied van de Manuka in het westen van Nelson. Bevriend met Karl Hogarth, de chocolademaker, die deze combineerde met zijn 66% Peru chocolade met crunchy cacao nibs.
Blijkbaar niet zomaar een honing, een pollen count van 83% zo wordt omschreven, dat zou zorgen voor een enorm rijke smaak. Zelf hebben we weinig verstand van honing, zeg maar gerust niets, behalve dat we weten dat we bij Imkerij Hortensius diverse soorten erg fijne honing kunnen halen – dat is voor ons vooralsnog genoeg.
Bovendien komt de combinatie in deze reep goed naar voren. De mooie zachte volle smaak van honing met de licht fruitige smaak van de Peru cacao (die op zich zelf trouwens zeer de moeite waard is) en dan nog de crunchy textuur van de cacaonibs.
Ingrediënten: cacao (cacaobonen, cacaoboter) suiker, honing.
Allergienotitie van de maker: Kan sporen bevatten van melk en noten.
Vrij van gluten en soja.
Martijn (Chocriti) –
Mooie fruitige chocola in prachtige balans met de manuka honing. Door de mooie balans komen alle smaken tot hun recht zonder dat er iets enorm overheerst. Echt een 1+1=3 effect. Erg van genoten!