Beyond Good
Beyond Good (voorheen Madécasse) maakt haar chocolade in Madagaskar, en dan ook geheel in dat Afrikaanse land. From bean to bar in Africa is dan ook de mooie slogan.
Niet alleen wordt de cacao er geoogst ook de verwerking van cacao tot een ingepakte reep gebeurt volledig ter plekke. De mensen van Madécasse, ooit begonnen als ontwikkelingswerkers, vinden het heel belangrijk om de lokale bevolking te laten profiteren. Ze voeren daarbij ook het ‘fair for life’ fairtrade certificaat.
Ze begonnen (als Madécasse) in Madagaskar, en zullen ook in Uganda een chocoladefabriek opzetten. Ze hebben nu al chocolades van cacao uit dit land. Dat was ook een van de redenen waarom ze nu onder de naam Beyond Good verder gaan. Een andere belangrijke reden is dat veel klanten niet wisten hoe je Madécasse nou uitspreekt. En als merk wil je natuurlijk graag verwarring vermijden.
Helaas per 2022 niet meer verkrijgbaar bij de europese importeur. Het bio-certificaat levert het merk & de importeur te veel sores op.