Beschrijving
Van de Cuzco Chuncho cacao uit Peru maakt Cacaosuyo ook een 80% variant. Mooi. Deze cacao wordt ook door anderen gebruikt voor hogere percentages, de zachte smaak en weinig bitters leent zich er uitstekend voor. Originals Beans maakt er bijvoorbeeld hun 100% chocolade van.
Bij Cacaosuyo dus 80%. En dat smaakt uitstekend. Zozeer zelfs dat de International Chococolate Awards Americas (soort van de ‘halve finale’ voor Noord- en Zuid Amerika waarvan de winnende chocolades doorgaan naar de wereldfinale) deze chocolade bekroonde met niet enkel een gouden medaille maar ook uitriep tot ‘best in show’ – een mooie bekroning natuurlijk.
In een artikel dat we vonden lazen we nog:
“It is a selection of Chuncho cacaos that we blend. Chuncho cacao are those native cacaos from the Quillabamba valley in the Cuzco region. Although they are all yellow-coloured cocoa pods, they are very different in shapes sizes, and flavours. The company explains that this bean has some unique properties which they take advantage of when they make the bar. One feature is that their chocolate made from the Chuncho cacao is already naturally sweet. Even 80% dark chocolate needs only a little cane sugar and doesn’t have the normal bitterness associated with chocolate of this high a percentage of cacao.The flavour notes are a complex set of fruits starting with soursop, but it is actually more the flavour of the cacao fruit which very seldom shines through to the chocolate. In Chuncho it does.”
Ingrediënten: cacao, suiker.
Allergienotitie van de maker: gemaakt in een chocoladefabriek waar ook melk, noten en pinda’s worden verwerkt.
Gemaakt in Peru.
Awards: ‘best in competion’ en drie keer goud bij de International Chocolate Awards 2020-2021.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.