Beschrijving
Zo fijn, zo goed, deze Lakuna chocolade van Cacaosuyo!*
Ze zeggen zelf over deze reep, door mij ietwat krakkemikkig vertaald:  Onze passie om nieuwe avonturen en chocolades op te zoeken brengt ons bij deze prachtige cacao die gevonden kan worden in de moeilijk te bereiken amazone wouden in de rijke jungle van Peru. Omgetoverd in een buitengewone donkere zoetheid vol bloemige tonen die intiem combineren met fruitsmaak. Een nieuwe belevenis voor diegenen die dromen van heerlijk andere smaken. Wij noemen haar ‘Lakuna’.
De smaak: donkere zoetheid
Goed te weten: deze chocolade is niet zoals we ‘m van jaren terug kennen. Absoluut nog met een donkere zoetheid & florale tonen, die herken je gelijk, maar in onze beleving wel anders dan 3 jaar terug toen we deze chocolade ook proefden. De bloemige tonen zul je zéker herkennen, en misschien zelfs aan parfum doen denken. Verder is er ook veel te proeven, vinden wij de smaken die vrijkomen wel wat overweldigend. Maargoed, daarmee is het misschien juist leuk als je nooit iets anders hebt geproefd dan ‘chocoladesmaak’, dan weet je hier in een keer hoe enkel met cacao en suiker er héél andere smaken in zitten. Wij zijn dus wel wat minder enthousiast als jaren geleden, toen was dit onze favoriete Cacaosuyo. Nu is het voor ons wat heftig, en nemen we zelf liever een stukje van de Piura (met nibs). Kan ook aan ons liggen natuurlijk!
Smaaknotitie van de makers: donkere zoetheid vol bloemige tonen in combinatie met fruitigheid.
Een mooie recensie kun je vinden bij beantobar.be waar deze reep 4.5 sterren krijgt: “This is a bar filled to the brim with flavors. But it will not overpower you with bold aromas. It is smooth, complex and delicate.” – ook wordt de chocolade een echte herfst-chocolade genoemd.
Ook het blog Chocolate Indulgenge recenseerde de reep en schreef over de smaak: “An aroma of vanilla, leather, green and metallic notes. The taste started tannic, developing into liquorice, clove, vanilla, pepper, root beer, cola and Dr Pepper.”
De ingrediënten: 2
Cacaomassa, suiker
Kan sporen van melk, noten en pinda’s bevatten.
De makers: Cacaosuyo
Cacaosuyo uit Peru.