Beschrijving
Cacaosuyo Piura. Een buitengewone reep uit Peru.
Cacaosuyo zegt zelf over deze chocolade: “Van boom tot reep. Deze chocoladereep gemaakt met biologische witte cacao uit de Piura regio in Peru, met zorg geselecteerd om de beste kwaliteit chocolade aan te kunnen bieden. De exquisiete smaak die je zult gaan beleven is een combinatie van een zorgzame oogst en processen na de oogst. Beleef de lichte tonen van citrus en noten. We geloven dat deze chocolade een plezierige ontdekking zal zijn. Geniet er van.”
Smaak
Ook hier geldt: chocolade is een natuurproduct, de cacao-oogst is elke jaar weer net anders. De repen van de latere jaren zijn wat ons betreft net wat minder ‘helder’ van smaak als eerder. Met in dit geval ook naast de citrus smaaktonen een wat medicinale smaak (denk aan paracetamol). Misschien is dat vooral wat wij proeven, dus we zijn benieuwd wat we van onze klanten horen als feedback over de Cacaosuyo repen. Wij vinden zelf de Piura Nibs in ieder geval wat gebalanceerder.Â
Smaaknotitie van de makers: lichte tonen van citrus en noten. En specifieker: fruitig, citroenachtig profiel, met tonen van walnoot, honing, bruine suiker en mout.
Wij zeggen: veel smaak, heel veel smaak. Het citrusfruit herkennen we er zeker in. We laten de chocolade graag proeven, en hij krijgt tot nu toe telkens weer alle lof. Variërend van ‘wow’ tot ‘geweldig’ tot ‘mmm, die smaak…wat zit er bij toegevoegd?’. Niets dus, het is echt enkel cacao met suiker.  Goede cacao, suiker en een hele dosis vakmanschap.
Een korte recensie kun je vinden op bean.bar
Ingrediënten
Cacaomassa, suiker
Kan sporen van melk, noten en pinda’s bevatten.
De makers
Cacaosuyo uit Peru.