Casa Cacao
Casa Cacao is de bean to bar chocolade werkplaats (en café, en hotel) van El Celler de Can Roca.
El Celler de Can Roca, het zegt je misschien wel iets. Dit restaurant in Girona van de gebroeders Roca staat bekend als een van de beste ter wereld. Drie Michelin sterren, en lof van over de hele wereld.
Jordi Roca is in het restaurant verantwoordelijk voor de (verbluffende tot magistrale) desserts en voor iemand als hij logisch om niet zomaar chocolade te gebruiken maar zich te verdiepen in…waar komt het vandaan, hoe zit het precies. En dat pakte hij grondig aan. Hij reisde naar de oorsprong, de cacaoplantages – in Zuid-Amerika – en schreef er ook een boek over: Casa Cacao.
Dat was het begin van het grote bean to bar chocolade avontuur. Want wie eenmaal heeft ervaren hoe essentieel de smaak van cacao is, hoe divers de smaaktonen, die neemt geen genoegen met een zakje goedkope chocolade couverture uit de grote fabriek. Zo ging het hier ook, en dan nog wat verder. Er kwamen plannen voor een chocolade werkplaats, tegelijk café en hotel. Een plek om zelf de cacao tot chocolade te verwerken, en te laten zien en proeven hoe dat werkt.
Het resultaat: een hele reeks pure origine chocolades, en ook een aantal mooie melkchocolades. Zoals te verwachten ook daar niet zomaar melkchocolade maar juist met diverse soorten melk: geit, schaap & geit.