Casa Cacao – Arhuaco Colombia Puur 72%

9.95

Casa Cacao pure origine chocolade met 72% cacao uit Colombia van de Arhuaco gemeenschap.

Met donkere smaaktonen in de richting van hout en turf

Op voorraad

Artikelnummer: CASN Categorie: Tag:

Beschrijving

Casa Cacao maakte deze pure origine chocolade met cacao uit de regio van de Arhuacos in Catanzama, Sierra Nevada, Colombia.

Voor wie het niet kent – Casa Cacao is de chocolademakerij van El Celler de Can Roca, wereldberoemd drie sterren restaurant in Girona. De gebroeders Roca maken daar de meest verbluffende smaakvolle gerechten. Jordi Roca zorgt voor de desserts en ontwikkelde zo (uiteraard) een grote interesse in chocolade, en uiteraard ging hij daarbij naar de bron – de cacao origines, om de cacaoplantages te proeven en cacao en daarmee chocolade geheel te doorgronden. Zo ontstond het boek ‘Casa Cacao’ – over deze reis (van harte aangeraden) en later het plan om ook zelf chocolade te gaan maken – uiteraard zelf direct van de cacaoboon (bean to bar). En zo de liefde voor de chocolade, de liefde voor de herkomst van de cacao, te delen. In ‘Casa Cacao’ (het huis van de cacao) kun je als bezoeker van allerlei chocolade lekkers proeven, je kunt er slapen en je kunt er zien hoe de chocolade gemaakt wordt. Van cacaoboon tot chocoladereep.

In dit geval gemaakt van de cacao van oogstjaar 2018. Zeer terecht, naast de herkomst, vermeldt want de omstandigheden en het weer hebben veel invloed op de groei van de cacaovrucht en daarmee zeker ook op de smaak van de pitten van de cacaovrucht (de cacaobonen) die we zo lekker vinden als ze met wat suiker tot chocolade worden verwerkt. Net als bij wijn, of eigenlijk bij alles wat aan een boom groeit. Met aandacht proef je meer.

Smaaknotitie van de makers: Zachte zuurgraad, turf, hout, leer, cacao en een vleugje bramen.

De makers zeggen er verder over:Cacao geoogst en gefermenteerd door de inheemse gemeenschap van Arhuacos in de Sierra de Santa Marta, in het noorden van Colombia. Cacao genaamd Criollo, gefermenteerd in het Macondo coöperatiecentrum waar cacao wordt gefermenteerd en gedroogd voor maximaal zesentwintig producenten uit het gebied. In de workshop van Casa Cacao selecteren we de cacao met de hand, roosteren we, kraken en wannen we de bonen, voegen we biologische rietsuiker en cacaoboter toe en concheeren we deze voor minimaal 48 uur.”

Ingrediënten: cacao, rietsuiker, cacaoboter.

Maker

Casa Cacao

Extra informatie

Herkomst Cacao

Tot chocolade gemaakt in

Spanje

Gewicht

80 gram

Cacao percentage

72%

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Casa Cacao – Arhuaco Colombia Puur 72%” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.