Beschrijving
Melkchocolade van Casa Cacao met 55% cacao uit Ecuador van Hacienca Victoria. En… 15% geitenmelk.Â
Casa Cacao is een chocolade werkplaats en tegelijk een chocoladecafé en hotel. Een mooi nieuw project van de gebroeders Roca, die met ‘El Celler de Can Roca’ een van de beroemdste restaurants ter wereld hebben. De jongste broer Jordi Roca was al verantwoordelijk voor de desserts in het driesterrenrestaurants en in die hoedanigheid raakte hij (natuurlijk) ook geïnteresseerd in de herkomst van de chocolade: de cacao.
Dat leidde tot een reis en een boek (ook Casa Cacao geheten) en tenslotte tot het plan om zelf chocolade te gaan maken, van de cacao (bean to bar). Van goede en eerlijke cacao van bijzondere cacaoplantages. In Girona werd een plek gecreërd voor het chocolade maken, waar gelijk de kans ontstond om bezoekers te laten zien hoe chocolade ontstaat, en hoe belangrijk de (herkomst van) cacao is voor de smaak. Een mooi streven, en wat ons betreft geweldig dat mensen die zoveel weten van smaak zich ook zo inzetten voor origine chocolade, en het bekender maken daarvan.
Voor de melkchocolades in het bijzonder is het leuk te weten dat ze bij Casa Cacoa verschillende melksoorten combineren met de cacao. In dit geval koemelk maar in andere chocolades wordt geitenmelk en schapenmelk gebruikt. Bepaald niet standaard, en mooi om de (grote) smaakinvloed hiervan te merken. Daarmee natuurlijk niet voor veganisten, maar voor hen is het een goed idee juist de pure chocolades te vergelijken. Alleen al op basis van de herkomst van de cacao is het smaakverschil natuurlijk al immens.
De makers zeggen er over: “Cacao collected, fermented and dried on the same farm of 460 hectares of cacao culture called “National Cacao”, fermented for 3 days in wooden crates. At the Casa Cacao workshop, we select the cacao by hand, we roast it, crack and winnow the beans, add organic cane sugar and cocoa butter as well as goat’s milk powder, and then we conche it for a minimum of 48 hours.”
Ingrediënten: cacaobonen (Hacience Victoria, Ecuador), rietsuiker, geitenmelk (15%), cacaoboter.
Allergienotitie van de makers: kan sporen van gluten, noten en soja.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.