Beschrijving
Pure chocolade van Finca La Rioja in Mexico. Zoals we het nu zien de favoriete chocolade van Casa Cacao voor uw Chocoladeverkopers – natuurlijk zal de oogst elk jaar variëren en ook de bewerking van de makers, maar wij zijn zo op het eerste oog en bij het eerste proeven wel weg van deze chocolade! Door Casa Cacao verwerkt tot chocolade in Girona.
Smaaknotitie van de makers: We benadrukken de kleur, heel licht, bruin / rood. We vinden een milde melkzuurgraad, met tonen van rozijnen, mango en abrikoos en een delicate afdronk van rauwe amandelen.
Een leuk extra weetje: de wikkel om de chocoladereep is gemaakt van cacaoschillen van de cacaoboon die in de chocolade is gebruikt – prachtig bedacht en uitgevoerd – zo krijg je nog meer een connectie van chocolade en de cacao – het eerste wat je ziet is bij de repen van Casa Cacao de kleur van de cacaoschillen in het papier, en vervolgens natuurlijk waar de cacao vandaan komt, in omschrijving en in de precieze coördinaten. Mooi gedaan. En dan moet je nog met proeven beginnen, waarbij bij deze reep de lichte kleur (inderdaad) gelijk zal opvallen. Ook als je ruikt aan deze reep zul je (wat ons betreft) echt even plezier beleven, dat ruikt goed.
En ja, het is ‘driestterencacao’ – de chocolade is gemaakt door Casa Cacao en dat is weer het project van Jordi Roca van El Celler de de Can Roca het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant in Girona (en meermaals door Restaurant Magazine tot beste restaurant ter wereld benoemd). Dan weet je dus dat je wat extra betaald voor de exclusiviteit. Vinden wij niet zo erg – geen chocolade voor dagelijks natuurlijk, of voor wekelijks, wel om een keer te proberen voor heel af en toe. En mooi om te vergelijken met andere chocolades met de cacao uit Mexico.
Ingrediënten: cacaobonen (Rioja farm, mexico), suiker, cacaoboter.
Allergienotitie van de makers: kan sporen bevaten van gluten, noten melk en soja.
Awards: Academy of Chocolate 2022 zilveren bekroning.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.