Beschrijving
Pure origine chocolade gemaakt met 68% cacao van Hacienda Victoria in Ecuador. Met smaaktonen van rode wijn en balsamico.
Van cacaoboon tot chocoladereep gemaakt door Casa Cacao in Girona. En voor wie het niet weet – dat is de chocoladewerkplaats van El Celler de Can Roca – het wereldberoemde 3 sterren restaurant. Jordi Roca maakte al langer de desserts van goede kwaliteitschocolade maar tijdens reizen naar de cacao plantages van Zuid Amerika kwam hij nog meer in aanraking met de cacao. Hij schreef er een boek over, en later kwamen de plannen om ook zelf bean to bar chocolade te maken. Dat gebeurd nu, in het huis van de cacao (Casa Cacao). Het is een restaurant, een chocolade café maar boven alles een plek waar van cacao chocolade wordt gemaakt (je kunt het er ook zien). Als Chocoladeverkopers hadden we al langer een fijn assortiment (al zeggen we het zelf) aan origine chocolades, maar het is zeker mooi als ook ‘grote namen’ en mensen die zoveel met smaak bezig zijn de liefde voor chocolade & cacao delen, en verder verspreiden. Zo hopen we dat er weer een paar mensen aangestoken worden om eens verder te kijken dan de snoepchocolades van de supermarkt, en er meer aandacht komt voor waar cacao vandaan komt, de mensen die het met zorg verbouwen en de prachtige smaakdiversiteit die dat oplevert.
Smaaknotitie van de makers: Goede zuurgraad die leidt tot rode wijn en balsamico tonen. Aan het eind niet astringent.
Ingrediënten: cacaobonen, rietsuiker, cacaoboter.
Inhoud 80 gram. Allergienotitie van de makers: kan sporen van melk, gluten, noten en soja bevatten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.