Beschrijving
Een mooie set waarin je in één keer geweldig kennismaakt met origine chocolade.
Deze collectie van 6 chocolades (480 gram) is gemaakt door Casa Cacao. En dat is weer de bean to bar chocolademakerij behorend bij El Celler de Can Roca – wereldberoemd (3 sterren) restaurant. Jordi Roca was daar al verantwoordelijk voor de desserts, en ontwikkelde zo (uiteraard) een liefde voor chocolade. Natuurlijk leidt die liefde ook naar de bron, de cacao, en de ongelooflijke smaakdiversiteit die in de cacao te vinden is. Hij reisde naar de cacaoplantages, met name in Zuid-Amerika, om de cacao te proeven, de cacaoplantages te ervaren. De mensen die die mooie boom verzorgen, en de vruchten oogsten en fermenteren en drogen. Zo onstond een boek (ook Casa Cacao geheten) maar uiteindelijk ook het plan om zelf de cacao in te gaan kopen en chocolade te maken (bean to bar dus, zoals het heet) – de weg zoals al die mooie craft chocolademakers op onze site ze volgen. Dan natuurlijk gaan experimenteren met de roostering, het malen, welke cacao krijgt welk profiel. Wat werkt, wat niet. Omdat het hier dan wel om een restaurant uit de wereldtop gaat, en door mensen met een flinke ‘drive’ wordt het dan ook gelijk goed aangepakt. De chocolademakerij is toegankelijk. Een soort chocoladecafé, waar je van alles kunt proeven, maar ook kunt zien hoe de chocolade gemaakt wordt. En dan is het ook nog eens, op de hogere verdiepingen, een hotel. We zijn er nog niet geweest maar het klinkt voor ons wel als een soort chocoladehemel. Je bed uitkomen, een verse chocoladecroissant met een goede koffie. En dan rustig met wat lekkers in het chocoladecafé blijven hangen, achter glas zien hoe de cacao in chocolade verandert.
Een set met 6 origines, in een mooie cadeauverpakking
We hebben ook wat losse chocolades beschikbaar maar deze set is wel extra leuk. Je krijgt een mooie verpakking (gemodelleerd naar uiteraard Casa Cacao, het gebouw waar de chocolade gemaakt wordt) met zes chocolades (480 gram)Â uiteraard gemaakt van verschillende herkomst. Zo proef je heel mooi de verschillen. Toch al leuk om af en toe te doen als je bij ons bestelt – van dezelfde maken verschillende cacao herkomsten bestellen – zeker voor een proeverij, thuis of met anderen. Hier krijg je dus gelijk zes chocolades bij elkaar en hoef je dus zelf niks meer uit te zoeken.
In deze set:
- Hacienda Cacao Caribe, Las Trincheras, Venezuela, 70%
- Coop. Norandino, Piura, Peru, 66%
- Chuao, Aragua, Venezuela 68%
- Finca La Rioja, Cacaohoatán, Chiapas, Mexico, 73%
- D.O. Los Bejucos, Dominican Republic, 84%
- Kaithapa Forest, Kerala, India 100%
Stuk voor stuk pure chocolades dus, gemaakt met cacao, cacaoboter en suiker – en niets meer. Het cacaopercentage loopt uiteen – van 66-80% maar boven alles zul je het verschil in herkomst mooi kunnen proeven.
We hebben als Chocoladeverkopers natuurlijk al een mooi (vinden we zelf, maar onze klanten gelukkig ook) aanbod aan chocolades, best uitgebreid kunnen we ook wel stellen. Daar kun je ook erg leuke selecties uit maken. Die we in een verrassingspakket voor je selecteren. Of je zoekt gewoon zelf wat uit. Dan kan het eigenlijk net zo lekker zijn – we verkopen alleen chocolades waar we achter staan. Maar dan is het natuurlijk niet chocolade gemaakt bij chocolademakers die horen bij een met drie michelin sterren bekroond restaurant. Is het dan beter? Natuurlijk zéker niet persé, maar we vinden het wel erg mooi als mensen als Jordi Roca zich zo met chocolade & cacao bezighouden. Voor wie iets meer over hem wil weten, op Netflix is een mooie introductie te zien in een aflevering van ‘Chef’s Table’. Een mooie set is het sowieso, en dat je er veel proefplezier van zal kunnen hebben kunnen we ook wel zeggen. Wil je liever dat we specifiek wat voor je uitzoeken? Geen probleem, een mailtje sturen altijd. Met tien euro per chocolade kost dit ook nog best wat, maar als je weet wat je ongeveer betaalt voor een diner in El Celler dan valt het ook wel weer mee. En met deze set heb je ook een erg mooi cadeau, chocolades met een verhaal, chocolades die je (hopelijk) nieuwsgierig maken, en een mooie eerste onderdompeling kunnen zijn in de fascinerende wereld van cacao. Voor je het weet denk je – zoals wij bij bovenstaande chocolades… ach een Piura chocolade…ik ben benieuwd in hoeverre de smaak van citroen daarin naar voren komt… Hey, een Trincheras, zou ‘ie veel notige smaaktonen hebben? Verhip, cacao van de Finca la Rioja – daar maakt Krak ook zulke mooie chocolades van. En zo gaat het vaak niet alleen om proeven, smaken te leren herkennen die van nature in cacao kunnen voorkomen, maar omdat het niet om anonieme bulkcacao gaat maar om cacao waarvan de herkomst specifiek bekend is raak je ook bijna vanzelf meer hecht met de mensen die de cacao verbouwen. Krijg je respect voor hen, en raak je ook nieuwsgierig. Voor je het weet ben je een half uur in Google Maps aan het rondkijken, en ben je al aan het dromen van een mooie reis, een fietstocht langs de cacaoplantages. Enfin, zo kan het gaan. Of je proeft gewoon zes bijzondere chocolades, samen of lekker op jezelf. Wel even goed voor gaan zitten, en met aandacht proeven. Dat spreekt voor zich.
Zes chocoladerepen (puur) in omverpakking. Bevat cacao,cacaoboter, suiker. (percentages 66-80%)
Allergienotitie: kan sporen van gluten, melk en soja bevatten.
Anneke –
Ik heb hem kado gekregen voor Valentijn <3 Wauw, wat een fantastisch kado voor een chocoladeliefhebber! Allemaal repen met echt een eigen en bijzonder karakter, waarin ik toch ook een stijlovereenkomst zie over alle zes. Een hele mooie doos. Ik denk dat er stukjes schil van de cacaobonen in de decoratieve papieren wikkels om de repen zitten? Ingetogen stijlvol, en toch ruw en aards, en gelukkig totaal niet de gelikte standaard 'weggeefchocolade' marketing met tegenvallende inhoud. De repen zijn goed in fijne stukjes te breken, vrij klein en niet te dun. Perfect.