Casa Cacao – Melk Origine Collectie

56.00

Zes bijzondere melkchocolades van Casa Cacao – de bean to bar chocolademakerij in Girona, opgezet door Jordi Roca – El Celler de Can Roca.

Proef de diversiteit van de cacao. Gemaakt met cacao uit verschillende cacaolanden & verschillende soorten melk. (480 gram)

Slechts 3 resterend op voorraad

Artikelnummer: CCCMO1 Categorieën: , , Tag:

Beschrijving

Een mooie set waarin je in één keer geweldig kennismaakt met origine chocolade – in dit geval met melkchocolades. En het leuke (naast de hoge kwaliteit cacao van diverse herkomsten)… Casa Cacao gebruikt niet enkel koemelk, maar ook schapenmelk en geitenmelk. Zo valt er veel te ontdekken, de herkomst van de cacao maar ook de invloed van de verschillende melksoorten!

Deze collectie van 6 chocolades (480 gram) is gemaakt door Casa Cacao. En dat is weer de bean to bar chocolademakerij behorend bij El Celler de Can Roca – wereldberoemd (3 sterren) restaurant. Jordi Roca was daar al verantwoordelijk voor de desserts, en ontwikkelde zo (uiteraard) een liefde voor chocolade. Natuurlijk leidt die liefde ook naar de bron, de cacao, en de ongelooflijke smaakdiversiteit die in de cacao te vinden is. Hij reisde naar de cacaoplantages, met name in Zuid-Amerika, om de cacao te proeven, de cacaoplantages te ervaren. De mensen die die mooie boom verzorgen, en de vruchten oogsten en fermenteren en drogen. Zo onstond een boek (ook Casa Cacao geheten) maar uiteindelijk ook het plan om zelf de cacao in te gaan kopen en chocolade te maken (bean to bar dus, zoals het heet) – de weg zoals al die mooie craft chocolademakers op onze site ze volgen. Dan natuurlijk gaan experimenteren met de roostering, het malen, welke cacao krijgt welk profiel. Wat werkt, wat niet. Omdat het hier dan wel om een restaurant uit de wereldtop gaat, en door mensen met een flinke ‘drive’ wordt het dan ook gelijk goed aangepakt. De chocolademakerij is toegankelijk. Een soort chocoladecafé, waar je van alles kunt proeven, maar ook kunt zien hoe de chocolade gemaakt wordt. En dan is het ook nog eens, op de hogere verdiepingen, een hotel. We zijn er nog niet geweest maar het klinkt voor ons wel als een soort chocoladehemel. Je bed uitkomen, een verse chocoladecroissant met een goede koffie. En dan rustig met wat lekkers in het chocoladecafé blijven hangen, achter glas zien hoe de cacao in chocolade verandert.

Een set met 6 origines melkchocolade, in een mooie cadeauverpakking

We hebben ook een aantal losse chocolades beschikbaar maar de origine set is wel extra leuk. Je krijgt een mooie verpakking (gemodelleerd naar uiteraard Casa Cacao, het gebouw waar de chocolade gemaakt wordt) met zes chocolades (480 gram)  uiteraard gemaakt van verschillende herkomst. Zo proef je heel mooi de verschillen. En al houden we zelf toch nog altijd meer van pure chocolade, het is mooi te zien dat Casa Cacao ook werkt met verschillende soorten melk – van koe tot geit tot schapenmelk.

Het is toch  al leuk om af en toe te doen als je bij ons bestelt – van dezelfde maken verschillende cacao herkomsten bestellen – zeker voor een proeverij, thuis of met anderen. En nu dus ook een mooie set voor de liefhebbers van melkchocolade (liefhebbers van puur bestellen de pure origine set natuurlijk) Hier krijg je dus gelijk zes chocolades bij elkaar en hoef je dus zelf niks meer uit te zoeken.

In deze set:

  • Arhuaco Community of Catanzama, Sierra Nevada, Colombia, 52% met Koemelk
  • D.O. Los Bejucos, Dominican Republic, 50% met Schapenmelk
  • Awajun communities of Utt, Temashnum, Sukutin and Nuevo Salem, Amazonas Region, Peru, 48% met Koemelk
  • Hacienda Victoria, Ecuador, 55% met Geitenmelk
  • Hacienda Cacao Caribe, Las Trincheras, Venezuela, 60% with met Koemelk
  • Coop. Norandino, Piura, Peru, 45% with met Koemelk

Stuk voor stuk melkchocolades dus, gemaakt met cacao, cacaoboter en suiker én melk. Het cacaopercentage loopt iets uiteen – van 45% tot 60% – allemaal net een tikkeltje minder zoet dan wat er zoal in de supermarkt ligt, maar boven alles is het onvergelijkbaar, door de origine cacao van topkwaliteit, de verschilende soorten melk en natuurlijk het ambacht van de makers.

We hebben als Chocoladeverkopers natuurlijk al een mooi (vinden we zelf, maar onze klanten gelukkig ook) aanbod aan chocolades, best uitgebreid kunnen we ook wel stellen. Daar kun je ook erg leuke selecties uit maken. Die we in een verrassingspakket voor je selecteren. Of je zoekt gewoon zelf wat uit. Dan kan het eigenlijk net zo lekker zijn – we verkopen alleen chocolades waar we achter staan. Maar dan is het natuurlijk niet chocolade gemaakt bij chocolademakers die horen bij een met drie michelin sterren bekroond restaurant. Is het dan beter? Natuurlijk zéker niet persé, maar we vinden het wel erg mooi als mensen als Jordi Roca zich zo met chocolade & cacao bezighouden. Voor wie iets meer over hem wil weten, op Netflix is een mooie introductie te zien in een aflevering van ‘Chef’s Table’. Een mooie set is het sowieso, en dat je er veel proefplezier van zal kunnen hebben kunnen we ook wel zeggen. Wil je liever dat we specifiek wat voor je uitzoeken? Geen probleem, een mailtje sturen altijd. Met tien euro per chocolade kost dit ook nog best wat, maar als je weet wat je ongeveer betaalt voor een diner in El Celler dan valt het ook wel weer mee. En met deze set heb je ook een erg mooi cadeau, chocolades met een verhaal, chocolades die je (hopelijk) nieuwsgierig maken, en een mooie eerste onderdompeling kunnen zijn in de fascinerende wereld van cacao. Voor je het weet denk je – zoals wij bij bovenstaande chocolades… ach een Piura chocolade…ik ben benieuwd in hoeverre de smaak van citroen daarin naar voren komt… Hey, een Trincheras, zou ‘ie veel notige smaaktonen hebben? Verhip, cacao van de Arhuacos – wat is dat toch een bijzonder volk. En zo gaat het vaak niet alleen om proeven, smaken te leren herkennen die van nature in cacao kunnen voorkomen, maar omdat het niet om anonieme bulkcacao gaat maar om cacao waarvan de herkomst specifiek bekend is raak je ook bijna vanzelf meer hecht met de mensen die de cacao verbouwen. Krijg je respect voor hen, en raak je ook nieuwsgierig. Voor je het weet ben je een half uur in Google Maps aan het rondkijken, en ben je al aan het dromen van een mooie reis, een fietstocht langs de cacaoplantages. Enfin, zo kan het gaan. Of je proeft gewoon zes bijzondere chocolades, samen of lekker op jezelf. Wel even goed voor gaan zitten, en met aandacht proeven. Dat spreekt voor zich. Ook voor melkchocolades.

Zes chocoladerepen (melk) in omverpakking. Bevat cacao,cacaoboter, suiker, melk.

Allergienotitie: Bevat melk. Kan sporen van gluten, melk en soja bevatten.

Maker

Casa Cacao

Extra informatie

Gewicht

480 gram

Tot chocolade gemaakt in

Spanje

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Casa Cacao – Melk Origine Collectie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.