Beschrijving
Weer een mooi alternatief voor melkchocolade. In deze ‘melkchocolade’ met 40% cacao zijn cashewnoten toegevoegd in plaats van koemelk.
Geheel gemaakt in Madagaskar van hoge kwaliteit lokale cacao door Chocolaterie Robert.
Het mooie is dat deze chocolades – al zijn ze dan wis en waarachtig geheel vegan – ook zeer geschikt zijn voor al wie het niet persé nodig vind dat voedsel geheel plantaardig is.
Immers: de combinatie van chocolade met gemalen noten is sowieso vrij subliem. Denk maar aan de diverse Gianduja chocolades. Chocolade met hazelnoten. Daar hoeft echt geen grammetje melk bij om verbluffend lekker te zijn. Enfin, cashewnoten zijn ook lekker. En wij vonden dit ook weer een mooie reep die we met plezier aan het assortiment hebben toegevoegd.
Net even anders, wel erg lekker. En zo’n chocolade die geheel in Madagascar gemaakt wordt dat is toch ook echt wel bijzonder. En zinvol: zo blijft er meer waarde aldaar en Madagascar is nog altijd een van de armste landen ter wereld. Wat dat betreft zijn dit soort chocolades – geheel in het cacaoland gemaakt – waardevoller dan repen met het ‘fairtrade’ label. Iets om over na te denken…
Ingrediënten: rietsuiker, cacaoboter, cashew noten, cacaobonen, zonnebloemlecithine (GMO vrij).
Allergie notitie van de maker: kan sporen van noten en melk bevatten.
Zowel de cacao als de cashewnoten komen geheel van Madagascar. En de reep is dus ook geheel gemaakt aldaar, door de chocoladefabriek die daar al jaar en dag aanwezig is, chocolaterie Robert. Op internet makkelijk wat meer over te vinden als je dat interessant vind.
Silvia –
Bijzonder! Als vegan heb ik al allerlei rijstmelkchocolades geproefd (vaak mierzoet, korrelig en niet romig), of varianten met sojamelk (al iets beter) of hazelnootcreme. Die laatste soorten (gianduja) vond ik qua vegan ‘melk’chocolades het meest geslaagd. Tenminste, totdat ik deze proefde. Deze reep met cashewcreme is weer een hele andere belevenis, maar superlekker en romig. Nu zijn (ongebrande) cashewnoten een geliefd ingredient in veel vegan gerechten van kwarktaart tot kaasvervangers, dus eigenlijk is het ook niet verbazend dat cashews ook heel goed werken in chocolade. 🙂