Beschrijving
In deze ‘melkchocolade’ met 65% cacao zijn 15% cashewnoten toegevoegd in plaats van koemelk.
Vergelijkbaar met een donkere melkchocolade, oftewel een melkchocolade met een hoger cacaopercentage.
Qua zoetheid daarmee ook eerder vergelijkbaar met een milde pure chocolade. Wil je het graag zo zoet als in de supermarkt, ga dan eerder voor de Vegan Milc 40% (of bestel ze beiden, om leuk naast elkaar te proeven)
De cashewnoten (en geen koemelk) maken de reep uiteraard vegan, en ook zacht en erg lekker, wat ons betreft.
Geheel gemaakt in Madagaskar van hoge kwaliteit lokale cacao door Chocolaterie Robert.
Het mooie is dat deze chocolades – al zijn ze dan wis en waarachtig geheel vegan – ook zeer geschikt zijn voor al wie het niet persé nodig vind dat voedsel geheel plantaardig is.
Immers: de combinatie van chocolade met gemalen noten is sowieso vrij subliem. Denk maar aan de diverse Gianduja chocolades. Chocolade met hazelnoten. Daar hoeft echt geen grammetje melk bij om verbluffend lekker te zijn. Enfin, cashewnoten zijn ook lekker. En wij vonden dit ook weer een mooie reep die we met plezier aan het assortiment hebben toegevoegd.
Net even anders, wel erg lekker. En zo’n chocolade die geheel in Madagaskar gemaakt wordt dat is toch ook echt wel bijzonder. En zinvol: zo blijft er meer waarde aldaar en Madagaskar is nog altijd een van de armste landen ter wereld. Wat dat betreft zijn dit soort chocolades – geheel in het cacaoland gemaakt – waardevoller dan repen met het ‘fairtrade’ label. Iets om over na te denken…
Smaakomschrijving van de makers: Romige zachte smaken en zijdezachte textuur van de cashew noten uit Madagaskar. Met smaaktonen van banaan en rood fruit van de fine flavour cacao uit Sambirano, Madagaskar.
Ingrediënten: cacaobonen (madagaskar), cacaoboter, rietsuiker, cashewnoten
Allergie notitie van de maker: bevat noten (cashew) – kan sporen van noten en melk bevatten.
Zowel de cacao als de cashewnoten komen geheel van Madagascar. En de reep is dus ook geheel gemaakt aldaar, door de chocoladefabriek die daar al jaar en dag aanwezig is, chocolaterie Robert. Op internet makkelijk wat meer over te vinden als je dat interessant vind.
Paulien –
Lekker als je van echte melkchocolade houdt, ik vond deze wat te weinig chocoladesmaak hebben, mag voller van smaak.
Martin –
We like this chocolate. Nutty and fruity… (We find the 45 percent version to nutty…)