Chocolat Madagascar 80% Melkchocolade

5.95

Ja, je leest het goed! Een melkchocolade met 80% cacao.

Heel veel cacao, een beetje melk en een beetje suiker maken dit een vrij unieke creatie. Natuurlijk krachtiger van smaak dan ‘gewone’ melkchocolade maar je proeft ook absoluut de melk.

Uitverkocht

Artikelnummer: CHOCMAMELK Categorie: Tag:

Beschrijving

Een melkchocolade, maar dan wel met 80% cacao. Waarom niet meer makers zoiets maken weten we eigenlijk niet, want zo combineer je het goede van veel cacao (en weinig suiker) met net dat beetje melk wat voor de liefhebbers van melkchocolade zo aantrekkelijk is – net iets zachter en romiger dan pure chocolades.

We vinden Chocolat Madagascar al erg leuk om andere redenen: chocolades voor 100% gemaakt in Madagaskar, en van cacao uit Madagaskar. Daarbij hebben ze ook erg leuke vegan chocolades gemaakt met cashewnoten in plaats van melk. En in puur alles van 68% met cacaonibs tot 100% puur. Enfin, daar komt nu dus voor ons deze melkchocolade bij. En gelijk echt wel een unieke.

Waar melkchocolades in de supermarkt samen met witte chocolade het laagste cacaopercentage hebben van alle chocoladerepen is in ‘onze’ wereld van de craft chocolate het wel gebruikelijk om melkchocolades te maken met een wat hoger cacaopercentage. Dus geen 30% maar eerder 50% cacao of af en toe nog wat meer. Deze chocolades noemt men dankzij de hogere cacaopercentages ook wel ‘dark milk’ (donkere melkchocolade). Zelfs dit soort melkchocolade is niet standaard dus, maar Chocolat Madagascar heeft deze gedachte genomen en daar een ultieme versie van gemaakt: extra extra dark milk kunnen we het wel noemen.

Het wonderlijke vinden wij er aan dat er ondanks 80% cacao nog genoeg overblijft voor net wat melk en suiker en dat je zo toch echt de ervaring van een melkchocolade hebt. Tuurlijk, veel meer cacaosmaak dan bij ‘gewone’ melkchocolade, dat spreekt voor zich, maar er deze reep heeft echt een mooie romigheid.

De cacao uit Madagscar geeft ietwat fruitige smaaktonen, maar dat is relatief licht. Daarna komt de melksmaak naar boven die samensmelt met de wat donkerdere smaaktonen, en de karakteristieke ‘chocoladesmaak’ die uit het roosteren voortkomt. Ook dan is het nog niet over, de smaak eindigt weer zacht, misschien licht notig, en vooral krijg je een lekker cremig gevoel in de mond. Al met al keken wij als Chocoladeverkopers echt even op van deze reep en de smaak ervan.

De makers zeggen er zelf nog over: “Assortiment “Madagascar Chocolate”, met het label Raise Trade. Een exclusief recept: een melkchocolade met een hoog cacaogehalte om van te smelten! Met dit unieke recept met een laag suikergehalte en een maximaal cacaogehalte heeft de chocoladefabriek Robert geïnnoveerd en het perfecte huwelijk bereikt tussen de kracht van de cacaosmaken van bonen uit de Sambirano-vallei en de zachtheid van een wolk melk.”

Ingrediënten: cacao, cacaoboter, melkpoeder, rietsuiker.

Cacao tenminste 80% Melk 14%.

Leuke andere chocolades met hoog cacaopercentage:

Extra informatie

Cacao percentage

80%

Herkomst Cacao

Gewicht

85 gram

Tot chocolade gemaakt in

Madagaskar

Voedingswaarden

Voedingswaarden voor 100g:
Energie: 2720 kJ/ 650 kcal
Vetten: 57g
waarvan verzadigd: 34g
Koolhydraten: 22g
waarvan suikers: 12g
Eiwitten: 6g
Zout: 0,03 g

Maker

Chocolat Madagascar

chocoladeverkopers chocoladerepen logo puur eerlijk lekker webwinkel in goede bean to bar chocolade


Klantenscore 9,6
Verzending altijd € 2,95 (NL).
iDeal, Paypal & meer.


0.000 items
Inschrijven wachtlijst. Laat je emailadres achter. Je krijgt dan automatisch een mail als deze chocolade weer op voorraad is.