Beschrijving
Veganistische en dus melkvrije ‘melkchocolade’.
In plaats van koemelk is er kokosmelk gebruikt. Ook de suiker sluit hier mooi bij aan – in plaats van rietsuiker is kokosbloesemsuiker toegevoegd.
Het cacaopercentage is met 55% hoog te noemen voor een melkchocolade. De cacao is afkomstig uit de Chililique gemeenschap in het Piura gebied in Noord Peru. Uiteraard zoals alle cacao bij Chocolate Tree via directe handel voor een eerlijke prijs.
De smaak: de cacao uit Peru is goed fruitig, zuur en er is een forse hoeveelheid kokos toegevoegd. Wat ons betreft een chocolade om in zeer kleine hapjes te eten omdat het geheel je anders omver blaast qua smaak. De kokos smaak is sterk, dus echt voor liefhebbers, en daarmee ook wel een chocolade die geschikt is voor naast je zomerse cocktail of juist in een proeverij naast een meer klassieke pure chocolade voor het contrast.
Tenslotte is de reep niet enkel vegan maar ook nog biologisch gecertificeerd. Dat heeft dan weer voor de natuur zo z’n voordelen.
Ingrediënten: cacaobonen, kokosbloesemsuiker, kokos, cacaoboter.
Gemaakt op een plek waar noten en melk verwerkt worden. Kan dus sporen van deze allergenen bevatten.
Speciaal geschikt voor: kokosliefhebbers, veganisten, smaakavonturiers.
Paulien –
Volle chocolade niet al te zoet, maar wat melige structuur
Polina –
Love this chocolate. Balanced, not too coconutty.